Mikael Ymer är vidare i Wimbledon. Hans bror, Elias Ymer, slogs ut direkt.
Mikael Ymer är vidare i Wimbledon. Hans bror, Elias Ymer, slogs ut direkt. - Foto: TT

Mikael Ymer vidare – Elias Ymer utslagen

Den svenske tennisstjärnan Mikael Ymer har tagit sig vidare i Wimbledon efter seger mot Daniel Altmaier. Hans bror, Elias Ymer, åkte ut direkt.


Elias Ymer, rankad 148 i världen, ställdes mot 48-rankade chilenaren Cristian Garin i Wimbledons första omgång.

Garin visade dock klass direkt och slog ut svensken med 3–0 i set (6–3, 7–5, 6–4).

Matchen pågick i två timmar och sju minuter.

Ymer åkte egentligen ut i kvalfinalen, till Wimbledon, mot Jason Kubler från Australien. På grund av ett sjukdomsfall fick han dock chansen ändå.

Elias bror Mikael Ymer har dock gått vidare till andra rundan i Wimbledon efter seger i raka set mot Daniel Altmaier, 6–3, 7–5, 7–5. Tysken är rankad 61:a i världen, Ymer på plats 88.

Matchen skulle egentligen spelats färdigt på måndagen men avbröts på grund av mörker då banan inte var upplyst. Därför återupptogs matchen under tisdagen vid ställningen 2–0 i set.

— Det är alltid lite klurigt att behöva gå ut igen efter ett avbrott. Jag tycker jag gör en bra match och har fokus hela vägen igenom, säger Mikael Ymer.

I andra rundan kommer Ymer möta den 20-årige italienaren Jannik Sinner, rankad 13:e i världen. Även han är, trots sin höga världsrankning, i andra rundan för första gången. Sinner besegrade trefaldige grand slam-vinnaren Stan Wawrinka i första rundan.

— Han är väldigt offensiv och kan generera mycket fart, när mycket stämmer för sådana spelare hinner man inte med, säger Ymer om sin kommande motståndare.

I fjol tog sig Mikael Ymer också till andra rundan men fick där se sig besegrad av kanadensaren Felix Auger-Aliassime.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.