Alexia Putellas missar EM. Arkivbild.
Alexia Putellas missar EM. Arkivbild. - Foto: TT

Putellas missar EM – korsbandet av

Den spanska fotbollsstjärnan Alexia Putellas kommer inte att spela EM i England. Mittfältsstjärnans korsband är av, bekräftar det spanska landslaget.


Alexia Putellas har haft ett otroligt år. I vintras vann hon Ballon d'Or, priset som världens bästa spelare, hennes Barcelona gick obesegrat genom den spanska ligasäsongen och tog sig till final i Champions League.

Men nu verkar 28-åringens tur ha tagit slut.

På en träning inför Spaniens EM-premiär på fredag skadade sig Putellas. I ett första uttalande skrev det spanska fotbollsförbundet att Putellas skulle föras till sjukhus för undersökningar av vad man då kallade ett vrickat knä.

Några timmar senare visade ett klipp Putellas hoppandes på kryckor i sjukhuskorridoren.

En stund senare kom också beskedet från förbundshåll: det främre korsbandet i vänster knä är avslitet. Drömmen om EM-spel grusades därmed.

Putellas är Spaniens, om inte hela EM:s, största stjärna och har varit en bidragande faktor till att spanjorskorna tippats gå långt i mästerskapet. Men frågan är hur det blir nu.

Putellas är den senaste spanska stjärnan att missa mästerskapet men inte den första. För några dagar sedan meddelade Jennifer Hermoso att hon inte läkt tillräckligt från en knäskada för att delta. Även Salma Paralluelo har fått lämna återbud.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.