Onsdag 17 Aug
Stockholm

Svenskorna om stjärnans skada: "Skittråkigt"

Spaniens Alexia Putellas skadade korsbandet och missar fotbolls-EM. Arkivbild.
Spaniens Alexia Putellas skadade korsbandet och missar fotbolls-EM. Arkivbild. Foto: TT

Världens bästa fotbollsspelare, Alexia Putellas, missar fotbolls-EM på grund av en korsbandsskada.Ett stort avbräck, tycker de svenska landslagsstjärnorna.Så klart skittråkigt, det känns bara typiskt att när någon är på toppen av sin karriär så ska något sådant här hända, säger Nathalie Björn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Alexia Putellas skada gör att fotbolls-EM tappar rejält med stjärnglans. I vintras vann hon Ballon d'Or, priset som världens bästa spelare, och hon var inför turneringen Spaniens största stjärna.

28-åringen skadade sig på träning i veckan och det spanska fotbollsförbundet meddelade senare att det främre korsbandet i vänster knä är avslitet.

— En världsspelare som missar EM, väldigt tråkigt så klart, säger Filippa Angeldahl.

— Så klart skittråkigt, det känns bara typiskt att när någon är på toppen av sin karriär så ska något sådant här hända. Det är jättetråkigt att Spanien och Barcelona – och vi som ska spela EM – förlorar en så duktig fotbollsspelare, säger Nathalie Björn.

Stina Blackstenius och Filippa Angeldahl.

I Sverige dras anfallaren Stina Blackstenius med skadebekymmer. Hon har inte kunnat träna för fullt sedan ankomsten till England, och på onsdagens pressträff tar hon upp Alexia Putellas som exempel på hur grymt det kan vara med skador.

— Nu har man sett fram emot det här mästerskapet så länge och att vara vid sidan av är inte optimalt. Jag måste finna en acceptans att det är så det kan vara för fotbollsspelare. Se på Alexia Putellas... Tyvärr är det sådant som händer, även fast det är hur tråkigt och sorgligt som helst att sådant kan ske, säger hon.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.