Ingemar Erlandsson blev 64 år. Arkivbild.
Ingemar Erlandsson blev 64 år. Arkivbild. - Foto: TT

Erlandsson har avlidit: "Oerhört stor sorg"

Malmö FF:s tidigare lagkapten, landslagsbacken Ingemar Erlandsson har avlidit efter en tids sjukdom. Han blev 64 år gammal."Ett oerhört tragiskt besked", säger förre lagkamraten Roland Andersson till TT.


Anfallaren som skolades om till vänsterback av tränaren Bob Houghton kom till Malmö FF från Glimåkra IF redan 1976 som 18-åring. Han gjorde tolv allsvenska säsonger för skåningarna och tog två SM-guld och ett cupguld.

Erlandsson var del av MFF-laget som tog sig till Europacupfinal mot Nottingham Forest 1979.

"Oerhört tragiskt besked att min härlige fina vän, och fantastiske fotbollsspelare, Ingemar Erlandsson gått bort. Jag känner oerhört stor sorg och mina allra innersta tankar går till Ingemars nära och kära", säger lagkamraten Roland Andersson i en skriftlig kommentar till TT.

"En stor internationell spelare"

Roland Andersson, som sedermera blev assisterande förbundskapten, delade omklädningsrum med Erlandsson som spelare mellan 1977 till 1983 och minns sin vän som en fenomenal fotbollsspelare.

"Ingemar var en superb fotbollsspelare och med sin personlighet, intelligens och attityd kom han snabbt in i spelargemenskapen när han kom till MFF som ung kille. Han formades till en stor internationell spelare av sina tränare".

"Malmö FF minns Ingemar Erlandsson som en fantastisk fotbollsspelare och en oerhört uppskattad medmänniska som med sin varma personlighet och sitt stora engagemang varit bidragande till förenings utveckling och framgångar i nästan fem decennier", skriver MFF på sin hemsida.

Saknaden och tomheten

Ändå sedan han kom till Malmö som 18-åring har han varit klubben trogen och var vid sin död fortfarande aktiv som ordförande Malmös valberedning.

"Även efter fotbollskarriären har vi haft kontakt och träffats med jämna mellanrum på MFF-matcher och i kompiskretsen. Saknaden och tomheten efter Ingemar kommer att bli stor!", skriver Andersson.

Erlandsson debuterade i landslaget 1978 som 21-åring och togs ut i den svenska truppen till fotbolls-VM i Argentina samma år. Det blev sammanlagt 69 landskamper och han var under en tid även kapten i landslaget.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!