Sarah Sjöström tog sig till final på 50 meter fritt.
Sarah Sjöström tog sig till final på 50 meter fritt. - Foto: TT

Sjöström snabbast igen – putsar på tekniken

Snabbast – igen.Sarah Sjöström fortsätter att dominera i sim-EM.Hon var snabbast i semifinalen på 50 meter fritt – men har ändå saker att jobba på.Jag tror inte detaljerna satt hundraprocentigt, säger hon.


Sjöström var snabbast i semifinalen på tiden 24,27. En förbättring med 23 hundradelar jämfört med försöken, där hon också var etta. Till sitt årsbästa, satt i VM-guldloppet i Budapest, fattades 29 hundradelar.

Supersvenskan var inte riktigt nöjd.

— Jag försökte bara ha en kontrollerad simning och jobba på mina tekniska detaljer. Det brukar bli bättre och bättre för varje lopp jag gör, säger Sjöström som har varit snabbast i alla sina individuella lopp hittills.

— I går fick jag en paus, vilket jag behövde, men då tar det några lopp innan jag kommer i gång igen. I morgon är jag nog hundraprocentig, säger hon.

Sjöström var nio hundradelar före polska tvåan Katarzyna Wasick, tvåa på VM, medan det skiljde 45 hundradelar till trean Silvia Di Pietro, Italien.

Även Sara Junevik simmade i semifinalen och slog personligt rekord med en hundradel på tiden 25,55. Det räckte ändå inte till en finalplats då hon kom sist i sin semifinal.

Den 16-åriga talangen Lisa Nystrand slog personligt rekord med två tiondelar och noterade 2.14,64 på 200 meter medley. Hon blev tia, dryga sekunden från final.

Medleylöftet njöt både av det personliga rekordet och seniorkarriärens första EM-semifinal på ett Foro Italico där stämningen på läktaren är fantastisk.

— Det var skitkul, otroligt häftigt. Jag var med på EM i fjol när det var corona och ingen publik. Nu är det fullsatt med italienska fans, en helt annan grej, säger hon.

Hanna Rosvall slogs ut i semifinalen på 100 meter ryggsim med tionde tid, 1.00,83.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

1 timme sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.