Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström. - Foto: TT

Sjöström hoppas på dubbelfirande

Födelsedag och ett nytt guldläge.Sarah Sjöström har höga förhoppningar sedan medleylaget varit snabbast i försöken i sim-EM.Jag tror vi kan stå där och höra nationalsången i kväll, säger Sjöström som också firar sin 29-årsdag.


Svenskorna har ett stjärnlag med tre Europamästare, två från detta mästerskap (Sjöström, 50 meter fjäril och 50 meter fritt och Louise Hansson, 100 meter fjäril) och en från i fjol (Sophie Hansson, 100 meter bröstsim).

Hanna Rosvall tar hand om ryggsimmet.

Sverige vann sitt försöksheat och hade bästa totaltiden på 3.59,18 sedan Rosvall noterat 1.01,10, Sophie Hansson 1.07,11, Louise Hansson 56,97 och Sarah Sjöström 54,01.

Italien, i samma heat som Sverige, var näst snabbast med 4.00,58.

— Jag tror vi kan stå där och höra nationalsången i kväll om alla simmar ungefär på de tiderna vi har gjort under tävlingen, säger Sjöström som inte hade ätit någon födelsedagstårta ännu.

"Avsluta på topp"

Firandet får vänta till i kväll:

— Det kanske kan bli en tiramisu eller något, säger hon om den klassiska italienska efterrätten.

Louise Hansson är också guldsugen:

— Det ska bli jättekul. Vi vet att vi har ett väldigt starkt lag, vi är väldigt redo och taggade för att avsluta det här mästerskapet och sommaren på topp.

Herrarnas medleylag var långt ifrån final, drygt fyra sekunder med tiden 3.41,70. Kvartetten Björn Seeliger, Daniel Räisänen, Oskar Hoff och Robin Hanson slutade tolva.

Både Victor Johansson (3.51,29/12) och 17-åriga Thilda Häll (4.25,05/30) missade final på 400 meter fritt.

Byter college

Johansson hade högre förväntningar inför mästerskapet som nu slutade med en finalplats, åtta på 800 meter fritt. Han drog sig ur 1 500 meter fritt då kroppen inte kändes bra.

Victor Johansson har en bakgrund utan i stort sett någon bassängträning under våren.

— Det stämde inte, jag hittar inte simningen. Jag hade hoppats på bättre med tanke på hur bra det gick på SM, men jag har för lite träning, säger Johansson.

Han åker om knappt en vecka till USA för ett extraår (på grund av pandemin) på college där han byter Los Angeles mot Alabama för att få bättre träning.

I kvällens avslutande finalpass simmar också Sophie Hansson final på 50 meter bröstsim dit hon tog sig på tisdagskvällen med åttonde och sista tid.

Sverige har fem medaljer hittills i simningen, tre guld, ett silver och ett brons.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.