Khaddi Sagnia slutade sexa i längdfinalen på EM i München.
Khaddi Sagnia slutade sexa i längdfinalen på EM i München. - Foto: TT

Sagnia sexa i längdfinalen: "Vi är inga robotar"

Khaddi Sagnia blev sexa i längdfinalen på friidrotts-EM i ett regnigt München.Efter allt jag varit med om är det helt okej, säger hon.


Sagnia kom till EM med det tredje bästa resultatet i fältet i år. Men 28-åringen hade inga större förhoppningar på en framskjuten placering när längdhoppsfinalen avgjordes på torsdagskvällen, och är positiv till sjätteplatsen.

— I dag var det kul. Jag såg fram emot det och det kändes bra för första gången sedan jag kom hem från VM. Det var en glädje i hoppningen, säger hon efteråt.

VM hade tagit det mesta av motivationen, där missade hon pallen med två centimeter. Hon förklarar att det inte är så lätt att ladda till två mästerskap med en månads mellanrum.

— Det är inte – som många tror – att det bara är att gå och lägga sig, och så blir det bra. Nej, det är det absolut inte, det är fysisk och psykisk trötthet som jag inte kan förklara. Vi är inga robotar.

Hon gick därför in i regnet på olympiastadion i München med målsättningen att njuta av atmosfären.

Kanske var det lite för mycket fokus på atmosfären i början – det första hoppet blev nämligen övertramp.

— Första hoppet tycker jag var bäst, där fick jag med mig all fart in på plankan och det är så jag ska ha det.

Sagnia samlade sig och tog sig in i tävlingen mer och mer för varje hopp. Det längsta blev det femte, 6,61, och räckte till en sjätteplats.

— Nu när jag inte har så mycket kraft kvar, då blir det inte så bra. Men helt okej, en sjätteplats med 6,61 – det är inget resultat som jag vill avsluta en tävling med men efter allt jag gått igenom så är det helt okej, jag är inte nöjd men (det är) ändå helt okej.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.