Casemiro, mitten, lämnar Champions League-vinnaren Real Madrid för Manchester United. Arkivbild.
Casemiro, mitten, lämnar Champions League-vinnaren Real Madrid för Manchester United. Arkivbild. - Foto: TT

Storklubbarna bekräftar jätteaffären

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti sade på fredagen att han räknar med att Casemiro lämnar klubben.På kvällen bekräftade både Real Madrid och Manchester United att man kommit överens om en övergång av den brasilianske mittfältaren.


Casemiro, 30, verkar ha gjort sitt i Real Madrid. På en presskonferens bekräftade tränaren Carlo Ancelotti att den defensive mittfältaren berättat för klubben om sin önskan att lämna den spanska giganten.

— Jag pratade med honom i morse. Han vill ha en ny utmaning. Klubben älskar honom för vad han har gjort och för den person han är. Det pågår förhandlingar, ingenting är officiellt, men hans vilja att lämna är tydlig, sade Ancelotti.

Detaljer återstår

Helt officiellt är det ännu inte. Men på fredagskvällen meddelade både Real Madrid och Manchester United på sina respektive webbplatser att man nått en överenskommelse om övergången av Casemiro.

"Vi ser alla fram emot att välkomna Casemiro till Old Trafford", skriver Manchester United, men tillägger att läkarundersökningen eller det personliga kontraktet inte har slutförts.

Uppges kosta 750 miljoner

Enligt trovärdige fotbollsjournalisten Fabrizio Romano kommer Manchester United inledningsvis att betala motsvarande 750 miljoner kronor för den brasilianske stjärnan, som väntas skriva på ett fyraårskontrakt med Premier League-klubben, som har inlett ligasäsongen svagt och ligger sist efter två omgångar.

Casemiro anslöt till Real Madrid 2013 och har skördat stora framgångar på mittfältet tillsammans med Luka Modric och Toni Kroos.

— Hela Real Madrid har respekt för honom. När Casemiro ber att få prova en ny utmaning måste vi förstå honom, vi måste acceptera det med den största respekten, sade Ancelotti.

Med Real Madrid har Casemiro bland annat vunnit fem Champions League-titlar och tre La Liga-titlar.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?