Pavle Vagic ansåg att 1–0 till Hammarby hade varit mer rättvist än 0--0 som det blev borta mot Malmö FF. Arkivbild.
Pavle Vagic ansåg att 1–0 till Hammarby hade varit mer rättvist än 0--0 som det blev borta mot Malmö FF. Arkivbild. - Foto: TT

Vagic tror på titel: "Guldet är inte borta"

Mållöst på Eleda stadion och för tionde Malmöbesöket i följd fick Hammarby resa hem utan tre poäng.Efteråt var åsikterna vitt skilda över vem som egentligen var det bästa laget i allsvenskans måstematch.


— Vi spelade ut dem, säger Hammarbys Pavle Vagic.

— I Hammarby är de nöjda med att spela fint. I Malmö handlar det om att vinna, kontrar Anders Christiansen.

Guldtåget gick. Bara en biljett stod på spel. Efter 0–0 på Eleda stadion stod det klart att varken hemmalaget eller Hammarby tog chansen. Resultatet innebär dock att Hammarby är kvar på den tredjeplats som ger Europa-kval.

Och enligt Hammarbyspelaren Pavle Vagic, fostrad i MFF, är det välförtjänt så.

— Vi spelar ut dem och har matchen i 70-75 minuter. Vi skapar farliga chanser i första halvlek och spelar ut dem i stora delar. 1–0 till oss hade varit rättvist, säger Vagic och tillägger:

— Guldet är inte borta. Vi kommer köra till sista matchen.

Dovin med klassräddning

För att hänga på guldtåget var gästerna från Stockholm tvungna att bryta den dystra sviten på Eleda stadion, där man inte vunnit sedan 2008. Det blev inte riktigt så, men nu fick man i alla fall med sig sin första poäng någonsin hem från den himmelsblå borgen, och även om gulddrömmarna kanske är två förlorade poäng längre bort har man fortfarande de regerande mästarna bakom sig i kampen om tredjeplatsen.

Hammarby avslutade första halvlek starkt. Hemmamålvakten Ismael Diawara räddade Joel Nilssons friläge och backen Lasse Nielsen blockade Veton Berishas avslut från nära håll. Dessa hindrade gästerna från att ta ledningen. I paus svarade Åge Hareide med att byta in Ola Toivonen.

Ytterligare ett offensivt drag blev att sätta in skade-comebackande Anders Christiansen.

Det var också dansken som i matchminut 86 skulle få ett gyllene läge, men Oliver Dovin svarade för matchens pantersprång och lyckades rädda ut till hörna.

Matchen slutade därmed mållös.

— Det är inte första gången i år som gästernas målvakt fått superkrafter på Eleda stadion, säger MFF-kaptenen Christiansen med en suck.

"Inte Barcelona vi såg"

Därefter passade han på att kontra på Vagics uttalande.

— Generellt så spelar Hammarby bra men fotboll handlar om att vinna. Läser man om hur de uttalar sig så känns det som att de är nöjda med att spela bra. Det var ju inte direkt Barcelona vi såg...

För Hammarby innebar krysset lagets första poäng på Eleda stadion, men också femte raka matchen utan tre poäng. I jakten på tredjeplatsen ger det kanske också Malmö FF visst hopp att Hammarby i år ännu inte besegrat något av topp 6-lagen.

— Vi ska bara ut och jaga tredjeplatsen och rädda säsongen på det viset, säger Christiansen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oskarshamnsspelare: "Svikit en hel stad"

igår 22:32

HV71 kvar i SHL: "Oerhörd lättnad"

igår 21:14
HV71 och Oskarshamn har utkämpat den jämnaste matchserien hittills sedan nuvarande kvalsystem infördes. Men i den sjunde och avgörande matchen satte HV in den avgörande stöten och behåller därmed sin SHL-status. Oerhörd lättnad, säger klubbens veteranforward Simon Önerud till TV4 Play efter 5–0 på hemmais.

Önerud om HV71:s räddade kontrakt: "Lättad och glad"

igår 20:44
2021 var Simon Önerud lagkapten när HV71 föll i kvalet mot Brynäs. Tre år senare fick han vara med om ett nytt kval, som den här gången slutade väl för Jönköpingslaget. Lättad och glad att HV spelar i SHL nästa säsong, säger veteranforwarden efter 5–0 på hemmais i den sjunde och avgörande matchen mot Oskarshamn.

Wendt opereras – tillbaka efter sommaren

igår 17:44
IFK Göteborgs Oscar Wendt missar den allsvenska premiären – och hela vårsäsongen.

Toppmatch väntar – då saknar City två stjärnor

igår 17:16
En viktig match i kampen om Premier League-titeln. Men mot Arsenal får Manchester City klara sig utan två stjärnor: Kyle Walker och John Stones. Jag vet inte hur länge de blir borta, säger tränaren Pep Guardiola inför påskdagens fotbollsdrabbning.

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

igår 16:00
Sex VM-guld, sju EM-guld, ett OS-guld. Vad mer finns att bevisa för lag Niklas Edin? Vi är alla riktiga vinnarskallar, men känner ingen press att behöva vinna mer, säger skippern inför premiären i curling-VM.