Stockholm

Hazard om tyska protesten: "Fokusera på fotboll"

Eden Hazard är inte imponerad av Tysklands Fifa-protest.
Eden Hazard är inte imponerad av Tysklands Fifa-protest. Foto: TT

Tyskland protesterade mot Fifa genom att hålla för munnen inför VM-premiären mot JapanEn match Tyskland förlorade.Det hade varit bättre om de fokuserat på fotbollen, säger Belgiens stjärna Eden Hazard.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det tyska landslaget rönte stor uppmärksamhet redan innan deras fotbolls-VM i Qatar hunnit sparka gång. Inför premiären mot Japan valde Tyskland att protestera mot Internationella fotbollsförbundet, Fifa genom att hålla för sina munnar på lagfotot.

Detta som en passning till Fifas förbud mot "One Love"-armbindlarna, vilka var tänkta att uppmärksamma hbtq-personers utsatta ställning i värdlandet.

Själva matchen förlorade den favorittippade europeiska stornationen med 1–2 och Belgiens lagkapten, Real Madrid-stjärnan Eden Hazard, tror sig ha svar på varför.

— Visst, de protesterade men de förlorade matchen. Det hade varit bättre om de inte gjorde det och vann, säger han enligt ESPN.

31-åringen, vars Belgien vann med 1–0 mot Kanada, fortsätter:

— Vi är här för att spela fotboll. Jag är inte här för att sprida något politiskt budskap, det finns andra personer bättre lämpade för det.

— Vi vill fokusera på fotbollen.

I egenskap av lagkapten fanns det en möjlighet för Hazard att bära den omtalade "One Love"-bindeln, trots hot om varning eller utvisning.

— Vi var typ förbjudna från det ... Jag ville inte börja matchen med ett gult kort, det hade varit irriterande för resten av turneringen.

— Men skulle jag göra om det så skulle jag kanske bära den, tillägger Hazard.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.