Edvin Anger slutade fyra i finalen.
Edvin Anger slutade fyra i finalen. - Foto: TT

Anger fyra i sprintfinalen: "Nybörjarmisstag"

De svenska längdherrarna hade det tufft i världscupsprinten i norska Lillehammer.Alla utom en. 20-årige Edvin Anger tog sig till final och slutade fyra.Själv var han dock mest besviken efteråt.Jag är inte nöjd. Jag gör en tabbe som jag förlorar pallplatsen på, säger Anger.


Edvin Anger överraskade stort genom att först, som ende svensk på herrsidan, ta sig till kvartsfinal, sedan till semifinal och slutligen hela vägen till final.

Väl där var Anger med hela vägen in till upploppet där han länge slogs om en pallplats. Till slut fick han dock nöja sig med att bli fyra.

— Just nu är jag väldigt besviken, tyvärr. Jag vet att det är väldigt bra men jag ger bort det i sista kurvan. Nybörjarmisstag, jag är för snäll och tror inte att de kommer med sådan fart. Jag har ju power i mig men ger bort det i kurvan, säger Anger till Viaplay.

— Nej, jag är inte nöjd. Allt var bra men jag gör en tabbe som jag förlorar pallplatsen på. Det var min andra världscupsprint i livet så förhoppningsvis kommer det fler.

Svensson: "Man skäms"

Vann gjorde norske storstjärnan Johannes Høsflot Klæbo.

För övriga svenska herrar gick det inte lika bra. Oskar Svensson, Truls Gisselman, Olof Jansson, Emil Danielsson och George Ersson återfanns alla långt ner i resultatlistan och slogs samtliga ut i kvalet.

— Man skäms alltså, det är så fruktansvärt dåligt så jag vet inte ens vart jag ska ta vägen, bedrövligt. Det känns som att tolv sekunder efter, eller vad jag är, det ska fan inte vara möjligt, sade Emil Danielsson.

Hyllas av landslagschefen

Den dåliga svenska starten oroade landslagschefen Anders Byström.

— Vi var lite smådeppiga efter prologen, det måste vi erkänna. Vi kan ju mycket, mycket bättre än så men vad det beror på vet vi inte. Sedan vände det ju till något väldigt fint, säger han.

Desto mer nöjd var Byström med Angers insats.

— Det är otroligt. Det här är i lejonets kula i Norge. Det är den svåraste sprinten man kan åka under året med så många norrmän med. Han utmanar verkligen dem och styr fältet. Majestätisk i tät. Man får nästan lite gåshud när man ser honom åka.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.