Hedvig Lindahl är tillbaka i landslaget. Arkivbild.
Hedvig Lindahl är tillbaka i landslaget. Arkivbild. - Foto: TT

Lindahl tillbaka i landslaget – aktuell för VM

Hedvig Lindahl är tillbaka i fotbollslandslaget.Målvaktsveteranen följer med på januariturnén i Portugal – 39-åringens första landslagsuppdrag sedan sommarens EM.Hon är också aktuell för VM nästa år.Hedvig är en av dem som är med och konkurrerar, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.


Sveriges trupp

Målvakter: Cajsa Andersson, Linköping, Tove Enblom, Kif Örebro, Hedvig Lindahl, Djurgården.

Försvarare: Jonna Andersson, Hammarby, Josefin Harrysson, Kristianstad, Elma Junttila Nelhage, Häcken, Nellie Karlsson, Linköping, Stina Lennartsson, Linköping, Josefin Rybrink, Häcken, Anna Sandberg, Häcken, Hanna Wijk, Häcken, Emma Östlund, Eskilstuna.

Mittfältare/anfallare: Fanny Andersson, Piteå, Anna Anvegård, Häcken, Filippa Curmark, Häcken, Sofia Jakobsson, San Diego, Madelen Janogy, Hammarby, Stinalisa Johansson, Djurgården, Cornelia Kapocs, Linköping, Paulina Nyström, Eskilstuna, Julia Roddar, Washington/Hammarby, Felicia Rogic, Eskilstuna, Alva Selerud, Linköping, Linn Vickius, Eskilstuna, Matilda Vinberg, Hammarby.

Hedvig Lindahl klev åt sidan efter EM, för att ge andra målvakter chansen att visa upp sig. Men nu är veteranen, som flyttade till Djurgården i somras, tillbaka i landslaget.

Lindahl är en av tre damallsvenska målvakter som åker till Algarvekusten för ett landslagsläger 9–17 januari.

— Vi har haft kontinuerlig kontakt och det som jag sade då är precis samma som gäller nu. Kravet på ett landslag är att åka med de bästa spelarna och då gäller de tre bästa målvakterna. Hedvig är en av dem som är med och konkurrerar (om en plats i VM), säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson på tisdagens presskonferens.

Jakobsson utgör undantag

Det finns inget officiellt landslagsfönster i januari. Att Sverige ändå kan placera ett läger i Portugal är möjligt genom en överenskommelse med de damallsvenska klubbarna och elitklubbarnas intresseorganisation Elitfotboll Dam (EFD).

Truppen består därför enbart av allsvenska spelare, med ett undantag. Sofia Jakobsson, som till vardags spelar i amerikanska San Diego, är med.

— De startar upp senare i San Diego, så jag har pratat med henne och med klubben, och det finns möjlighet för henne att vara med, säger Gerhardsson.

Inga svenska mästare

Däremot ingår inga spelare från svenska mästarlaget Rosengård, som kommer att vara på semester under tiden.

— Jag har haft kontakt med Renée Slegers som är tränare i Rosengård och förstått att det är ogenomförbart. Dels är det lagstadgad semester och dessutom spelar de Champions League långt in i december, säger Gerhardsson.

— För mig var det självklart att de spelarna inte ska åka med.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.