Maja Dahlqvist fick inte till det i sprinten i Beitostølen.
Maja Dahlqvist fick inte till det i sprinten i Beitostølen. - Foto: TT

Svenskt sprint-misslyckande: "Underkänt"

För första gången denna säsong blev det inte någon svensk segrare i damernas sprint när längdskidornas världscup kom till norska Beitostølen. Både Johanna Hagström och Maja Dahlqvist åkte ur redan i semifinal.Det är underkänt av oss som lag i dag. Jag är jättebesviken, säger Maja Dahlqvist till SVT.


Maja Dahlqvists start på den kyliga dagen i Beitostølen var lite oroväckande. I den knarrande snön var hon drygt sju och en halv sekund långsammare än kvalvinnaren Nadine Fähndrich från Schweiz.

Det skulle visa sig att det inte alls var Dahlqvists dag. Trots att hon, tillsammans med Johanna Hagström, som imponerade i kvalet med en andraplats, tagit en svensk dubbelseger i kvartsfinalen tog det sedan tvärstopp.

I semifinalen hade varken Dahlqvist eller Hagström med de två främsta platserna att göra och heatet gick för långsamt för att de skulle ta sig till final på tid. Därmed blev det en damfinal helt utan svenskt deltagande.

— I semin kände jag mig ganska stark men får en dålig position och klarar inte av att ta mig runt i sista backen. Jag hade nog behövt ett innerspår där. Men jag hade jättebra skidor efter bytet, säger Dahlqvist.

Frida Karlsson och Ingrid Hallquist tog sig också vidare från kvalet men fick respass redan i kvartsfinal.

Säsongens utropstecken, Emma Ribom som vunnit de två inledande tävlingarna, fick tidigare i veckan lämna återbud på grund av sjukdomssymptom.

Vann tävlingen gjorde Fähndrich före Lotta Udnes Weng, Norge, och Johanna Matintalo, Finland.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dahlins NHL-tränare sparkas

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

1 timme sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

2 timmar sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

2 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

3 timmar sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

idag 11:36
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.