Linn Svahn vann sprinten i Idre.
Linn Svahn vann sprinten i Idre. - Foto: TT

Svahns succécomeback: "Skönt blåsa ur kroppen"

Linn Svahn vann direkt i comebacken efter 20 månaders tävlingsuppehåll.23-åringen, som haft problem med en axelskada, vann fristilssprinten vid en nationell skidtävling i Idre i överlägsen stil.


Svahn var 1,53 sekunder snabbare än tvåan Moa Hansson. Lisa Ingesson blev trea i finalen. Sprinten åktes på en slinga på omkring 1,5 kilometer.

Svahn var så överlägsen att hon hade råd att slå av på takten – och glida i mål bugandes.

— Det känns skönt att få blåsa ur kroppen lite, säger Svahn enligt Expressen.

Före tävlingen hade sprintstjärnan haft ett tävlingsuppehåll på 20 månader (607 dagar) på grund av en axelskada. Senast hon tävlade var i SM i Kalix i april förra året. Sedan dess har Svahns axelskada krävt två operationer.

— Jag visste faktiskt inte för några veckor sedan när min tävlingspremiär skulle vara, säger Svahn.

Svahn inledde fredagen i ett kallt Idre, runt minus 10 grader, med att vinna sprintkvalet. Därefter följde idel segrar för 23-åringen. Hon vann nämligen sitt kvartsfinalheat, sitt semifinalheat och finalen.

Före fredagens tävling hade Linn Svahn inte tävlat sedan SM i Kalix i april förra året. Senast Svahn tog en individuell seger var i världscupsprinten, i klassisk stil, i Falun 31 januari 2021. Alltså för 677 dagar sedan.

Svahn är även anmäld till söndagens distanslopp i Idre, då står 10 kilometer klassisk stil på schemat. Ett lopp hon siktar på att åka.

— Det är planen, säger Svahn.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?