Stockholm

Månsson får Lilla bragdguldet

Tilda Månsson är Sveriges nya triathlonstjärna.Nu tilldelas 18-åringen Svenska Dagbladets idrottsstipendium, Lilla bragdguldet, på 75 000 kronor.Det hjälper mig jättemycket i satsningen, säger hon till tidningen.


Tilda Månsson vann guld i både junior-VM och junior-EM i fjol och tog hem segern i sin andra världscuptävling på seniorsidan, i norska Bergen.

Nu är hon den första inom triathlon som belönas med Svenska Dagbladets idrottsstipendium, Lilla bragdguldet.

— Det här betyder jättemycket, både det ekonomiska stödet och uppmärksamheten som priset ger för sporten. Pengarna kommer att hjälpa mig massor i satsningen framöver, säger hon till SvD.

Månsson – som även håller på med friidrott och nyligen satte svenskt juniorrekord inomhus på 3 000 meter – är med i Sveriges olympiska kommitténs topp- och talangprogram och har siktet inställt på framgångar i OS.

— Målet är att ta OS-guld någon gång i framtiden. Jag är bara 18 år och har många år på mig.

Lilla bragdguldet delades ut för första gången 1994. Stipendiet går till unga lovande idrottare, som ett stöd i deras satsning mot världstoppen.

Bland tidigare mottagare finns bland andra Christian Olsson, Carolina Klüft, Charlotte Kalla, Sarah Sjöström, Sandra Näslund, Khaddi Sagnia och Ebba Årsjö.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.