Stockholm

Hemmahoppet Pinturault vann VM-kombinationen

Alexis Pinturault på väg mot VM-guld.
Alexis Pinturault på väg mot VM-guld. Foto: TT

Redan på alpina VM:s andra dag fixade fransmannen Alexis Pinturault ett guld till hemmanationen. Pinturault vann herrarnas kombination i Courchevel, tio hundradelar före österrikaren och regerande mästaren Marco Schwarz.


Raphael Haaser, också Österrike, tog bronset bara ett dygn efter att hans syster Ricarda fixade samma medalj i damernas VM-kombination.

Alexis Pinturault har ett eget hus i Courchevel och var en minst sagt populär guldmedaljör hos hemmapubliken. 31-åringen tog även VM-guld i kombinationen i Åre 2019 och för två år sedan blev det silver bakom Schwarz i Cortina d'Ampezzo.

Nu ledde Pinturault med blott fyra hundradelar efter super-G-loppet, ett försprång han sedan lyckades utöka något i slalomen.

Norska stjärnan Aleksander Aamodt Kilde slutade sjua i super-G-delen, men hade redan före start bestämt sig för att inte köra slalomen på grund av problem med en hand.

— Jag känner fortfarande smärtor och då är det ingen vits att ta några risker. Det kommer viktigare lopp senare i mästerskapet, säger Kilde till Viaplay.

TT

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.