Stockholm

Musovic förlänger med Chelsea

Zecira Musovics karriär i Chelsea fortsätter ytterligare några säsonger. 26-åringen har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till sommaren 2025. Arkivbild.
Zecira Musovics karriär i Chelsea fortsätter ytterligare några säsonger. 26-åringen har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till sommaren 2025. Arkivbild. Foto: TT

Svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic förlänger med engelska Chelsea. 26-åringen, som anlände till Super League-klubben från Rosengård 2021, har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig till sommaren 2025.


På tisdagen blev Musovic först uttagen i Peter Gerhardssons senaste landslagstrupp. Några timmar senare stod det klart att hon tecknat ett nytt kontrakt med storklubben Chelsea.

"Att komma till Chelsea är ett av de bästa besluten jag tagit", säger Musovic till fotbollsklubbens hemsida.

"Det här känns som min familj här i England och jag är väldigt nöjd med den tid jag haft hittills. Det känns som att det här bara är början och att det bästa fortfarande väntar. Jag ser verkligen fram emot att se hur långt vi kan gå som lag, men också när det gäller mig som enskild spelare".

Musovic inledde i Helsingborgsklubben Stattena innan hon värvades till Rosengård 2012. I Malmöklubben blev det fyra liga- och tre cuptitlar innan hon tog klivet ut i Europa för drygt två år sedan.

Hon har också tagit VM-brons, OS-silver och EM-brons med Sverige, men då alltid i skuggan av förstamålvakten Hedvig Lindahl. Efter sommarens EM har Lindahl tagit ett kliv åt sidan, och det tycks nu vara Musovic och Häckens Jennifer Falk som främst gör upp om den blågula målvaktsplatsen inför sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.