Gabriel Jesus firar 1–0-målet.
Gabriel Jesus firar 1–0-målet. - Foto: Kin Cheung/AP/TT

Jesus såg till att Arsenal håller undan i toppen

Det är fortfarande en bit kvar, men Arsenal kommer allt närmare Premier League-titeln. Londonlaget darrade inte det minsta i 4–1-segern hemma mot Leeds.

Arsenal har nio matcher kvar att spela och leder ligan åtta poäng före Manchester City, som dock har en match till godo.

När Leeds besegrades på Emirates Stadium blev Gabriel Jesus tvåmålsskytt. Först satte han straffen som han själv fixade fram till 1–0 och sedan tackade han för Leandro Trossards fina förarbete och skickade in 3–0. Däremellan hann också Gabriel Martinelli servera Ben White till 2–0-målet.

Leeds reducerade innan Granit Xhaka nickade in 4–1.

Samma segersiffror blev det tidigare på lördagen när Manchester City vann gigantmötet med Liverpool.

Haaland saknades

City dominerade redan från start och därför var det en kalldusch när gästerna kontrade in första målet. Mohamed Salah prickade in 1–0 i 17:e minuten.

Julián Álvarez kvitterade tio minuter senare och efter paus lossnade det ordentligt för City. Kevin De Bruyne stötte in 2–1 på en fin passning från Riyad Mahrez direkt i första minuten. Ilkay Gündogan och Jack Grealish spädde på i det som slutade i en komfortabel seger för tabelltvåan.

City var helt överlägset trots att man saknade sin målmaskin Erling Braut Haaland. Efter att nyligen ha missat de två EM-kvalmatcherna med Norge får Haaland vänta ett tag till innan han är tillbaka på fotbollsplanen.

För Liverpool fortsätter den tunga säsongen. Klubben ligger åtta och behöver avsluta starkt om man inte ska missa en av de fyra Champions League-platserna för första gången sedan 2015-16.

Mål för Jansson

Pontus Jansson fick starta i Brentfords backlinje för första gången på ett halvår i bortamötet med Brighton. Skåningen tackade för förtroendet när han mötte ett vänsterinlägg och snyggt nickade in 1–0 i tionde minuten. Brentford var på väg mot seger, men Brightons Alexis MacAllister kvitterade till 3–3 på straff i 90:e minuten.

I Crystal Palace var Roy Hodgson, som tränade Malmö FF innan Pontus Jansson ens var född, tillbaka på bänken. Och vilken Premier League-comeback det blev för 75-åringen. Den poängtörstande Londonklubben vann med 2–1 hemma mot Leicester, efter att inhopparen Jean-Philippe Mateta gjort segermålet i fjärde tilläggsminuten.

Trots ett stort bollinnehav och mängder av målchanser lyckades inte Chelsea besegra Aston Villa. Birminghamlaget gjorde mål på sina chanser och vann med 2–0, lagets första seger på Stamford Bridge sedan 2011.

En lårskada har hållit Chelseas franske mittfältsgigant N'Golo Kanté borta från spel sedan i augusti i fjol. Han gjorde på lördagen sitt första inhopp – och var en av dem som missade chanser.

Aston Villa gick förbi Chelsea upp på nionde plats. Chelsea är elva.

/
/
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.