Axelina Johanssons säsongsbästa räckte till åttonde plats i inne-VM.
Axelina Johanssons säsongsbästa räckte till åttonde plats i inne-VM. - Foto: Christine Olsson/TT

Tävlingskrock för svenskhoppet – missar EM

Den första stöten lovade riktigt gott. Axelina Johansson fick i väg kulan 18,68 meter – och gladde sig åt årets hittills längsta stöt. Men roligare än så fick hon inte. Jag tycker ändå att jag gör bra ifrån mig, säger hon efter åttondeplatsen i inne-VM.


Johansson, som pluggar och tränar på University of Nebraska-Lincoln, har inte haft den optimala uppladdningen med tanke på att ryggen krånglat till och från i vinter. Det har stört träningen.

Av det såg man inte mycket av när hon hävde i väg metallklumpen för första gången i Emirates arena i Glasgow.

"Tävlingen är okej"

Men serien som följde bjöd inte på bättre siffror.

— Med tanke på det (ryggen), tycker jag att den här tävlingen är okej. Jag har inte vetat riktigt hur formen varit så att få göra 18,68 kände superskönt, säger hon.

Det är också helt klart att hon missar EM i Rom i sommar. Mästerskapet krockar med de amerikanska collegemästerskapen.

Om att missa EM säger hon:

— Jag får inte vara med, kan man säga. Jag valde att åka till college och då får man ta konsekvenserna. Det här är en av dem. Det blir också så långt att åka fram och tillbaka över Atlanten och jag missar träning.

Landslagskompisen Fanny Roos stannade på 18,21 efter tre försök och där tog hennes VM slut.

Övertramp

Hennes sista – och längsta – stöt ströks efter ett övertramp.

— Det var som att jag hittade något jag letat efter hela säsongen och så kunde jag inte stå kvar i ringen. Det är frustrerande, säger Roos till SVT.

Roos slutade nia.

Kanadensiskan Sarah Mitton tog guldet med 20,22, tre centimeter före tyskan Yemisi Ogunlete. Amerikanskan Chase Jackson tog bronset på 19,67.

TT
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.

Erik Karlsson klar för VM-spel: "Oerhört roligt"

3 timmar sedan
Tre Kronor får en mycket fin förstärkning till VM genom stjärnbacken Erik Karlsson.

Anklagar domaren – fick 41 miljoner visningar

idag 17:50
Tre uteblivna straffar fick Nottingham Forest att rasa mot VAR-domaren och anklaga honom för att vara supporter till bottenkollegan. Inlägget på sociala medier har fått över 41 miljoner visningar och Premier League väntas straffa klubben för anklagelserna.