Brian O'Neill (vänster) i amerikansk landslagströja firar efter ett mål i en match mot Kanada under 2022 års vinter-OS. Arkivbild.
Brian O'Neill (vänster) i amerikansk landslagströja firar efter ett mål i en match mot Kanada under 2022 års vinter-OS. Arkivbild. - Foto: Bruce Bennett/AP/TT

Luleå värvar amerikansk stjärncenter

Den amerikanske centern Brian O'Neill är klar för två säsonger i Luleå i SHL-hockeyn, rapporterar Expressen. Den meriterade 35-åringen kommer närmast från schweiziska Zug.


Luleås assisterande general manager Ulf Engman säger i ett pressmeddelande att värvningen är en "viktig pusselbit" inför nästa säsong.

"Brian O’Neill är en väldigt skicklig center som är offensivt begåvad och som gjort mycket poäng genom sin karriär. Detta samtidigt som han är intensiv i sitt spel och nyttig över hela banan".

O'Neill har gjort 283 poäng på 342 matcher i KHL, 176 poäng på 234 matcher i AHL och 85 poäng på 104 matcher i Schweiz. Han är även noterad för 22 matcher i NHL med New Jersey Devils och har representerat USA i två OS-turneringar, enligt nhl.com.

"Jag ser verkligen fram emot en flytt till Luleå och norra Sverige", säger O'Neill till Luleås hemsida.

Luleås säsong tog slut i kvartsfinalen med fyra raka förluster mot Växjö.

TT
/
/
AHL
/
nhl
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!