Gais tvåmålsskytt Axel Henriksson firar segern mot Elfsborg.
Gais tvåmålsskytt Axel Henriksson firar segern mot Elfsborg. - Foto: Adam Ihse/TT

Gais nya succé: "Vissa har kanske underskattat oss"

Gais succé bara fortsätter. Hemma mot Elfsborg blev det tre nya fotbollsallsvenska poäng. Vissa har kanske underskattat oss, säger Gaistränaren Fredrik Holmberg till Discovery+ efter 2–1-segern.


Nykomlingen från Göteborg kliver åtminstone tillfälligt upp på tredje plats i tabellen, endast bakom Malmö FF och Djurgården. Säsongens sjätte seger var inte orättvis, trots att den kom mot fjolårstvåan Elfsborg.

— Fantastiskt att få slå ett så bra lag. De kom tvåa förra året. Det är stort för oss, säger Gais tränare Fredrik Holmberg till Discovery+.

Mannen för dagen var Axel Henriksson, som via en Elfsborgsförsvarare satte 1–0 i den fjärde minuten och sedan utökade till 2–0 innan klockan passerat 18 minuter.

Elfsborgs Michael Baidoo pricksköt snyggt in reduceringen med några minuter kvar till pausvilan, men det hjälpte inte. I andra halvlek var det Gais som hade de bästa chanserna och hemmalaget höll rättvist undan till seger, 2–1.

— Vissa har kanske underskattat oss. Men killarna är så här bra. Vi visste att våra spelare skulle hålla på den här nivån, det har vi känt hela tiden.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/
/
/