Halmstads Jonathan Svedberg hänger inte med Tokmac Nguen i duellen som gav Djurgården 2–0.
Halmstads Jonathan Svedberg hänger inte med Tokmac Nguen i duellen som gav Djurgården 2–0. - Foto: Jessica Gow/TT

Halmstad lyfte inte – Djurgården flög fram

Halmstads BK har haft bättre dagar än den här måndagen i maj. Det lyfte liksom aldrig. På grund av en felbokning fick laget ta bussen i stället för flyget till Stockholm. Väl där delade formstarka Djurgården ut två snabba smockor i 2–0-segern.


Logistiken först. Vanligtvis tar HBK bussen till de allsvenska bortamatcherna men den här gången valdes flyg som färdmedel.

— Vi hade fått en bekräftelse om flyget som skulle gå vid 10, men flygbolaget hade bokat in oss 16.10, säger assisterande tränaren Pelle Olsson till Aftonbladet.

Lite väl tajt med tanke på avsparkstiden 19.00. Och boka om i en hast gick inte. Det fanns inte platser nog på förmiddagsplanet, så det var bara att ringa in buss och chaufför.

Målgivande målvaktspassning

På Tele 2 arena dröjde det ett bra tag in i första halvlek innan spelarna skakat av sig resan och fick fart på benen. Men det var så dags. Då ledde Djurgården med 2–0.

Gustav Wikhem var sist på inlägget som gav ledningsmålet redan efter sju minuter. Nio minuter senare slog speedkulan Tokmac Nguen till med säsongens fjärde mål.

Passningen, en långboll, kom från målvakten Jacob Widell Zetterström. Jonathan Svedberg var siste man hos HBK. Han hade inte en chans att matcha Nguen i löpningen.

Norrmannen fick fritt fram.

— En fin assist, enkelt att sätta den, säger Nguen till Discovery+.

Håller nollan

Med femte raka segern befäste Djurgården sin position som landets nästa bästa lag just nu. När allsvenskan spelat en tredjedel av säsongen står tabelltvåan Djurgården på 22 poäng.

Det är full framåt, håll tätt bakåt som gäller.

För minst lika imponerade som offensiven är att Djurgården inte släppt in ett mål under segersviten. Sju segrar på de inledande tio matcherna är en av klubbens starkaste säsongsöppningar i allsvenskan genom tiderna.

— Djurgården är för dagen väldigt, väldigt bra, säger Halmstads tränare Magnus Haglund.

Nykomlingen Västerås SK blir allt mer förankrat i andra änden av tabellen men fick med sig en poäng på Studenternas i Uppsala.

Där hade båda lagen möjligheter att avgöra. Bland annat missade Yousef Salech en straff för Sirius och Jabir Abdihakim Ali prickade målramen för VSK. Matchen slutade 0–0.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/
/
/
/