Lucas Raymond med ett rött öra som minne av Finlandsmatchen.
Lucas Raymond med ett rött öra som minne av Finlandsmatchen. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Raymonds smärta: "Det får man överleva"

Lucas Raymond var blodig i ena örat efter kvartsfinalrysaren mot Finland. Dagen efter var han märkt av smällen. Lite smärta är det väl alltid, men det får man överleva, säger han.


Tre Kronors forward var ordentlig blodig efter Finlandsmatchen och den gula landslagströjan hade röda blodfläckar lite här och där.

Dagen efter är vänster öra fortfarande rött efter blodet. Smällen kom då han åkte ihop med en finländsk spelare och fick dennes hjälm över örat.

— Det är lugnt, det blev bara lite blod, inte mer än så, säger han efter premiärträningen i O2 Arena i Prag där Tjeckien väntar på lördagseftermiddagen.

Rolig publikfest

Nästan 18 000 på läktarna och ett mäktigt hemmastöd.

— Det ska bli kul. I Ostrava kanske det inte har varit exakt lika stort publiktryck som här, så jag ser grymt mycket fram emot det, det är roligt att spela matcher som engagerar fansen, säger han.

Detroitstjärnan har snittat en poäng per match och står på fyra mål och fyra assist hittills i turneringen.

— Formen är bra, kroppen känns bra. Vi har spelat mycket matcher, men det gäller att ta hand om kroppen och huvudet. Det är en grymt bra grupp här som gör det enkelt att komma och spela och träna varje dag, säger han.

Offensivare spel

Han tror på en öppnare match jämfört med kvartsfinalen mot Finland.

— Det blir en annan typ av spel, den stora skillnaden är deras spelsätt. De har väldigt många offensivt skickliga spelare och spelar med mycket fart. Men för oss är det viktigaste att vi fokuserar på oss själva.

Tjeckiske målvakten Lukas Dostal, Anaheim, är tvåa i målvaktsligan efter Filip Gustavsson.

— Han är duktig. Jag tycker vi gjorde det bra mot Finland med att attackera målet och ta mycket avslut och skapa lägen från det, säger han om receptet för att överlista den tjeckiske målvakten.

Dostal höll nollan för andra gången i turneringen i 1–0-segern över USA i kvartsfinalen.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
USA