Caroline Seger nickade in 2–0-målet för Rosengård mot Piteå.
Caroline Seger nickade in 2–0-målet för Rosengård mot Piteå. - Foto: Johan Nilsson/TT

Rosengård vann igen: "Ser oss som underdogs"

Rosengårds segertåg fortsätter i damallsvenskan. Mot Piteå blev det vinst med 4–0 – bland annat efter ett nickmål av lagkaptenen Caroline Seger.


Rosengård har idel segrar i damallsvenskan den här säsongen – den åttonde kom på söndagen hemma mot Piteå. Gästerna från Norrbotten lyckades hålla emot till strax innan halvtid, då Olivia Holdt kunde spräcka nollan.

— Piteå gör det svårt för oss, så väldigt skönt att det till slut gick in en boll, konstaterade Olivia Schough i Viaplay i paus.

I början av andra halvlek kunde Caroline Seger utöka till 2–0 genom en nick. Rosengård hade bud på mer, men det dröjde till matchminut 89 innan 3–0 kom av inbytta Emilia Larsson.

På tilläggstid kom också 4–0 av Schough.

Rosengård leder damallsvenskan med fem poäng ner till tvåan Häcken.

— Det är kul för inför säsongen var vi absolut inte topptippade, så vi ser oss fortfarande lite som underdogs. Vi gillar det läget, vi tar en match i taget och har allt att vinna. Det är bara kul, säger Rosengårdsförsvararen Jessica Wik efter segern.

Parallellt blev det ny förlust för tabelljumbon Trelleborg. Vittsjö vann det mötet med 3–0.

Växjö hade vittring på en efterlängtad seger efter tre raka förluster, men fick nöja sig med oavgjort, 1–1, efter att Djurgården kvitterat i slutskedet av matchen.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/