Argentinska Julieta Cruz (till höger) är en av tre spelare som hoppar av damlandslaget i fotboll efter kritik om dåliga villkor. Arkivbild.
Argentinska Julieta Cruz (till höger) är en av tre spelare som hoppar av damlandslaget i fotboll efter kritik om dåliga villkor. Arkivbild. - Foto: Andrew Cornaga/AP/TT

Efter bananlunch – hoppar av Argentinas landslag

Banan och macka till lunch – och ingen lön. Tre spelare hoppar nu av Argentinas damlandslag i fotboll efter kritik om dåliga villkor.


Målvakten Laurina Oliveiros, backen Julieta Cruz och mittfältaren Lorena Beníte meddelar alla sina avhopp – bara dagar innan två planerade vänskapsmatcher mot Costa Rica. Samtidigt riktar de hård kritik mot de villkor landslaget erbjuder sina spelare.

Under träningarna inför vänskapsmatcherna erbjöds spelarna endast en banan och en ost- och skinkmacka till lunch, vilket de menar är för lite näring för elitidrottare.

Dessutom skulle de inte betalas någon lön eftersom matcherna var på hemmaplan i Buenos Aires – medan spelarnas familjemedlemmar skulle behöva betala inträde för att se matchen.

"Vi har nått en punkt då vi är trötta på orättvisorna, på att inte bli uppskattade, inte bli hörda och ännu värre, bli förödmjukade", skriver Julieta Cruz på Instagram och efterlyser förbättringar för damlandslaget.

"Och då pratar jag inte bara om ekonomin. Jag pratar om träning, att få lunch och frukost", skriver hon vidare.

Argentinas fotbollsförbund har inte kommenterat avhoppet.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/
/