Den danska träningsplanen har inte levt upp till kraven, enligt landslagchefen Christian Norkjær.
Den danska träningsplanen har inte levt upp till kraven, enligt landslagchefen Christian Norkjær. - Foto: Liselotte Sabroe/AP/TT

Danska ledaren rasar mot träningsplanerna i EM

Danmark laddar för sin EM-premiär mot Slovenien på söndag. Då rasar den danska landslagschefen, Christian Norkjær, mot skicket på träningsplanerna. Det har tagit mycket energi, säger han till NTB.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Danmark har anlänt till sitt basläger i tyska Freudenstadt för sommarens fotbolls-EM.

Men väl på plats var inte allt riktigt som man tänkt sig.

Den danska landslagschefen, Christian Norkjær, riktar nu stor kritik mot arrangörerna efter att skicket på träningsplanen var för dåligt.

— Det är trots allt ett EM, och det är helt obegripligt att vi fortfarande måste stå här och prata om det här, säger han till NTB och fortsätter:

— Vi har gjort vad vi har kunnat och egentligen mer än det, för det är Uefas och de tyska arrangörernas ansvar.

Gräset på planen är nylagt till EM, men den har inte levt upp till den standard som förväntas. Norkjær meddelar dock att spelarna själva vittnar om att planen åtminstone är tillräckligt bra för att använda.

— Spelarna säger att den inte är så dålig som de hade förväntat sig. Det i sig är så klart inte en bra nog bedömning, men det är åtminstone bättre än om de hade sagt att den var för dålig för att ens använda.

Danskarna är heller inte ensamma om att vittna om dåligt underlag.

Även Schweiz har, enligt schweizisk media, skickat in ett klagomål om att deras träningsplan i Stuttgart är i dåligt skick.

TT
/
/