Malmö FF:s Pontus Jansson. Arkivbild.
Malmö FF:s Pontus Jansson. Arkivbild. - Foto: Anders Bjurö/TT

Klubbens beslut: Jansson petas som lagkapten

Malmö FF:s internutredning av Pontus Jansson är klar. Beslutet: Stjärnan blir av med lagkaptensbindeln.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Jansson förekommer i en gruppchatt i en brottsutredning kopplad till Malmö FF-supportrar. Fotbollsspelaren är inte misstänkt för brott men klubben beslutade att utreda situationen internt.

En internutredning som nu är klar: 33-åringen kommer tills vidare inte att vara lagkapten, skriver klubben i ett pressmeddelande.

"Efter att internutredningen nu är avslutad ser Malmö FF fortsatt mycket allvarligt på sammanhanget Pontus Jansson varit del av", skriver klubben vidare.

"Pontus Jansson har befunnit sig i sammanhang och deltagit i diskussioner som inte är förenliga med varken föreningens värdegrund eller uppförandekod."

MFF skriver att i pressmeddelande att klubben "valt att vidtaga flera disciplinära åtgärder" och att "Pontus Jansson återgår fullt ut i ordinarie verksamhet från det att Malmö FF:s herrlag återsamlas efter semestern".

Gruppchatten förekommer i en förundersökning om ett huliganbråk i Stockholm förra året. Tidigare i juni väcktes åtal mot tolv personer för våldsamt upplopp.

Mittbacken valde själv att informera Malmö FF när det kom till hans kännedom. Han fick inte spela vårsäsongens avslutande allsvenska match mot Brommapojkarna.

TT
/
/
/
/