Antonio Rudiger (till höger) hamnade i bråk med lagkamraten Niclas Füllkrug på en av Tysklands träningar inför EM.
Antonio Rudiger (till höger) hamnade i bråk med lagkamraten Niclas Füllkrug på en av Tysklands träningar inför EM. - Foto: Christian Charisius/AP/TT

Guide: EM-premiär i fotboll

Tyskland möter Skottland i EM-premiären i München. Men trots hemmamästerskap och folkfest är inte allt frid och fröjd i truppen. Här är snackisarna inför premiärmatchen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Vad: EM-premiär, Tyskland–Skottland, grupp A.

När: I kväll, 21.00.

Var: München Fußball Arena (Allianz Arena), München, Tyskland.

Tv/Radio: TV4/TV4 Play/P4 Radiosporten.

+ Håller Tyskland för trycket?

För första gången sedan 2006 är landet återigen värd för ett mästerskap, och förväntningarna är högt ställda.

Tyskland har gått riktigt trögt under de senaste mästerskapen. Sedan semifinalförlusten mot Frankrike i EM 2016 har laget som längst tagit sig till åttondelsfinal (EM 2021), och vid två tillfällen (VM 2018 och 2022) har laget fått åka hem redan efter gruppspelet.

Nu blåser det dock nya, friska vindar i "Die Mannschaft". Hoppet har tänts igen efter att de tyska klubblagen gjorde en stark säsong ute i Europa, och flera spelare har visat storform. Däribland jättetalanger som Florian Wirtz och Jamal Musiala.

+ Bråk på träningen

Men trots att landet går in i ett hemmamästerskap med högt ställda förväntningar, är inte allt frid och fröjd i den tyska truppen.

Under lagets öppna träning på måndagen, som enligt tyska Bild följdes av runt 4 000 tyska supportrar, hamnade två spelare i bråk.

Spelarna det handlade om var Real Madrid-backen Antonio Rüdiger och Dortmund-anfallaren Niclas Füllkrug. Bråket ska ha uppstått i samband med en övning där spelarna spelade i olika lag, och Rüdiger ska då ha delat ut en tackling som inte uppskattades av mottagaren.

Assisterande tränaren Sandro Wagner fick ingripa och lugna ner situationen.

+ Skotsk supporteranstormning väntar

För Skottland är mästerskapet det andra raka, men trots det också bara landets andra mästerskap sedan 2000. I förra EM åkte laget ut i gruppen, men nu siktar de högre. Och de väntas få rejält stöd på plats i Tyskland.

Enligt den brittiska konsulaten i Tyskland, Mark Dittmer-Odell, väntas ungefär 200 000 skottar inta Tyskland under sommarens mästerskap. Det säger han till BBC.

De skotska fansen har blivit virala på sociala medier under de senaste veckorna och kallar sig för "Steve Clarkes Tartan Army". Steve Clarke är förbundskapten för det skotska herrlandslaget.

TT
/
/