Tyskland körde över Skottland i EM-premiären.
Tyskland körde över Skottland i EM-premiären. - Foto: Frank Augstein/AP/TT

Tysklands kross i premiären – 5–1 mot Skottland

EM-premiären blev precis vad allt de tyska supportrarna önskade sig. Hemmanationen slog Skottland med hela 5–1 – och fick igång de båda supertalangerna Florian Wirtz och Jamal Musiala. Det ger självklart laget självförtroende i en hemmaturnering, säger Toni Kroos i TV4.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det var ett rejält tryck under uppladdningen till EM-premiären i München. Hemmapubliken bjöd upp till rejäl folkfest både i staden under timmarna innan, och väl på plats på Allianz Arena.

Och de skulle inte heller bli besvikna av "Die Mannschafts" premiär.

Tyskland pulveriserade Skottland från start till slut, och vann till slut med förkrossande 5–1.

Jättetalangerna levererade

2003 års kull var en bra sådan för tysk fotboll. Det var nämligen då den 21-årige talangduon Florian Wirtz och Jamal Musiala föddes. Det var också de som visade vägen för Tyskland i EM-premiären.

Redan efter tio minuter gjorde Wirtz sitt första mästerskapsmål och gav Tyskland ledningen. Den offensive Bayer Leverkusen-mittfältaren fick en öppen yta precis utanför straffområdet, och placerade mycket elegant dit 1–0 med en bredsida. Bara tio minuter senare ville Musiala inte vara sämre och dubblerade ledningen på ett mer distinkt sätt.

Mardrömsstart

I halvtid skulle den skotska mardrömmen dock vara ännu lite mörkare, efter att mittbacken Ryan Porteous stod för en, minst sagt, rejäl satsning på Ilkay Gundogan.

Domaren pekade inte bara på straffpunkten utan delade även ut ett rött kort till skotten. Kai Havertz förvaltade den och såg till att hemmalaget hade en 3–0-ledning i paus.

Därefter var det, enligt Toni Kroos, avgjort. 34-åringen hyllade det egna lagets insats, men passade också på att skicka en känga till skottarna.

— Vi gjorde det vi planerade, för vi ville självklart starta bra här, och också bra i spelet. Vi lät aldrig Skottland komma in i sitt spel och vann övertygande, säger han i TV4 och fortsätter:

— Dessutom var motståndarlaget inte i toppform, måste jag säga.

I den andra halvleken slog hemmanationen av på tempot, men gjorde trots det två mål till. När domare Turpin blåste av matchen stod slutsiffrorna alltså 5–1 till Tyskland, efter ett avslutande tyskt mål av Emre Can.

TT
/