Andreas Kramer slog till med nytt säsongsbästa på tisdagskvällen. Arkivbild.
Andreas Kramer slog till med nytt säsongsbästa på tisdagskvällen. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Kramer med jättelopp – nära svenskt rekord

Andreas Kramer slog till med nytt säsongsbästa under Continental Tour-tävlingen i Åbo, Finland, på tisdagskvällen – och var inte långt i från sitt svenska rekord. Jag är väldigt nöjd, men jag ville såklart springa lite fortare, säger han.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Andreas Kramer vann 800-metersloppet på tiden 1.44,65 och var inte långt i från sitt personliga rekord, tillika det svenska rekordet, från 2020 som lyder 1.44,47.

— Jag är väldigt nöjd med tiden. Jag ville såklart springa lite bättre, men det är ett bra lopp, säger svensken i arrangörens TV-sändning.

Kramer såg stark ut loppet igenom och på upploppet kunde ingen passera, även om irländaren Mark English som slutade tvåa närmade sig. Benjamin Robert, Frankrike, blev trea.

— Jag fick fälla mig lite över mållinjen, säger Kramer om målgången.

Larsson med känning

Även sprintern Henrik Larsson var i gång i Åbo, men svensken – som slutade trea i sin semifinal på 100 meter – valde att dra sig ur finalen.

— Det har inte hänt nåt allvarligt. Jag fick en känning, som jag känt av tidigare också, i mitt försök och drog mig ur finalen för att inte riskera något, säger han till TT.

Känningen ska dock inte behöva bli ett bekymmer inför det OS som väntar.

— Det tror jag verkligen inte, absolut inte, säger Larsson.

Åskag trea i tresteget

I trestegstävlingen stod Maja Åskag för en fin insats. Hennes 14,06 räckte till en tredjeplats i tävlingen – och skulle ha varit säsongsbästa om det inte vore för att medvinden var för stark för att få räknas.

Shanieka Ricketts, Jamaica, vann på 14,17, och Dariya Derkach, Italien, blev tvåa med 14,08.

På 3 000 meter hinder sprang Emil Blomberg in som trea på 8.21,40, efter att ha blivit nedspurtad precis innan mållinjen av tvåan Ben Buckingham, Australien. Abraham Seme, Etiopen, vann.

TT
/