Rosengårds målvakt Eartha Cumings har nu hållit nollan i åtta raka matcher.
Rosengårds målvakt Eartha Cumings har nu hållit nollan i åtta raka matcher. - Foto: Johan Nilsson/TT

Cumings historisk – Hållit nollan i åtta raka

Rosengård fortsätter att vara ett helt helt ostoppbart lag i damallsvenskan. Skåningarna slog Kif Örebro med 4–0, har tolv raka segrar, och nu är de även historiskt målsnåla bakåt. Det är en laginsats, säger Rosengårs målvakt Eartha Cumings till Viaplay.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Rosengård har redan inlett säsongen historiskt bra med maximala 36 poäng på tolv matcher. De tre senaste kom under torsdagen när de besegrade Kif Örebro med 4–0.

Nu är även laget historiskt i defensiv bemärkelse.

Malmölaget, och framför allt den skotska målvakten Eartha Cumings, har nu hållit nollan i åtta raka matcher, och passerar därmed Hammarbys Anna Tamminens rekord på 757 minuter.

"Haha, det visste jag inte"

Senast 25-åringen släppte in ett mål var i den 13:e minuten när laget vann med 6–1 mot Linköping den 5 maj. Det innebär att hon nu är en bra bit över 800 minuter utan insläppt mål.

Ett rekord som hon själv inte hade någon aning om att hon var på väg att slå.

— Jaså? Haha, det visste jag inte, säger hon till Viaplay efter matchen.

"Alla offrar sig"

Cumings är dock ödmjuk, och tycker det är mer av en laginsats än hennes egna rekord.

— Det känns jättekul, men jag tror ärligt talat att det inte har så mycket att göra med just mig, utan det är hela laget. Jag får knappt göra några räddningar, de är helt otroliga i försvaret. Alla offrar sig hela tiden. Gudrun (Arnardottir), Jess (Wiik), Beccs (Knaak), Hali (Ayinde)..., Ja, alla i laget! Så, det är en laginsats, säger hon.

Cumings kom till Rosengård i augusti 2023, och har tidigare representerat engelska klubbar som Liverpool, Everton, Charlton och Bristol City.

I parallellmatchen som spelades samtidigt ställdes Häcken mot tabelljumbon Trelleborg. Häcken vann med 2–0, och är därmed fortsatt sju poäng bakom Rosengård i tabellen.

TT
/
/
/
/