Amerikanskorna Simone Manuel (till vänster) och Gretchen Walsh kom etta och tvåa i USA:s OS-kval på 50 meter frisim och blir två av Sarah Sjöströms svåraste konkurrenter om guldet på sträckan i Paris om en månad.
Amerikanskorna Simone Manuel (till vänster) och Gretchen Walsh kom etta och tvåa i USA:s OS-kval på 50 meter frisim och blir två av Sarah Sjöströms svåraste konkurrenter om guldet på sträckan i Paris om en månad. - Foto: Michael Conroy/AP/TT

Sjöströms guldrival vann USA:s OS-kval

Nu vet Sarah Sjöström åtminstone vilka två amerikanskor hon måste överträffa i bassängen för att ha chans på OS-guldet på 50 meter fritt i Paris. Simone Manuel vann den amerikanska uttagningen på 24,13, två hundradelar före Gretchen Walsh.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Deras tider var nästan fyra tiondelar sämre än Sjöströms 23,75 från helgens tävlingar i Rom, men det återstår drygt en månad till OS och mycket kan hända till dess med dagsformen.

Simone Manuel vann guld på 100 meter och silver på 50 meter frisim i OS i Rio 2016 men kunde inte leva upp till det i OS i Tokyo 2021. I Tokyo tog Sjöström silver på 50 meter efter Australiens Emma McKeon och McKeon är en av de tre australiensiskor som kommer till Paris på distansen.

Gretchen Walsh slog för övrigt Sarah Sjöströms långlivade världsrekord på 100 meter fjäril i OS-kvalet.

TT