Marcus Berg. - Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Emil Forsberg. - Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Ola Toivonen. - Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Sebastian Larsson. - Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Granen trycker dit straffen för 1-0.
7 av 7
Granen trycker dit straffen för 1-0. - Foto: TT

Drömstart för Sverige – Granqvist stor hjälte

Nyheter24 bedömer Sveriges vinst i första VM-matchen mot Sydkorea. Spelarbetyg på alla spelare.

Sveriges första VM-match är avslutad. Sverige besegrade Sydkorea med 1-0.

En trevande och svag inledning på Nizhny Novgorod Stadium där Sydkorea inledde piggast. Men efter första tio minuterna tog Sverige över halvleken totalt och hade flera lägen att spräcka nollan. Bland annat ett friläge för Marcus Berg. När pausvisslan går var känslan i det svenska laget positiv, man flyttade upp laget och ställde till oreda i det sydkoreanska försvaret dock utan att sätta dit den.

I andra halvlek fortsätter Sverige sitt fina spel från första halvleken. I den 65:e minuten fick Sverige en straff efter att Viktor Claesson blivit fälld. Beslutet kom efter att domaren tagit hjälp av videogranskningen VAR. Andreas Granqvist stegade fram och tryckte dit 1-0 för Sverige. Mer händer inte i andra halvlek utan Sverige går vinnande ur den första matchen i världsmästerskapen.

Spelarbetyg för Svenska landslaget:

Betygskala 1-10 10 - Världsklass, 9 - Mästerlig, 8 -Toppklass 7- Väldigt bra, 6 - Bra, 5 - Godkänd, 4 - Nästan godkänd, 3 - Inte bra, 2 - Usel, 1 - Korpenklass.

Gustav Svensson (in 80min) - spelade för kort tid för att bedömas

Matchbetyg: 6, En stabil, taktiskt och bra insats mot Sydkorea.

Nationalsång: 8, gåshud som alltid.

Svenska fansen: 8, de tillresta fansen höll genomgående ett bra tryck. Stundtals riktiga toppar.

Sydkorea fansen: 3, de koreanska fansen blev utskåpade på läktaren, hördes aldrig.

Stämningen: 8, svenska fansen höll i takt pinnen på läktarna vilket resulterade i en fin stämning på läktarna som spred sig ner till planen.

/
Var det ett rättvist resultat?
Tack för din röst!

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.