Fredag 21 Jan
Stockholm

Irritation över sent OS-besked

Hynek Zohorna, i förgrunden, och hans bror Tomas Zohorna (80), har tagits ut till Tjeckiens OS-lag. Arkivbild.
Hynek Zohorna, i förgrunden, och hans bror Tomas Zohorna (80), har tagits ut till Tjeckiens OS-lag. Arkivbild. Foto: TT

I går presenterade Tjeckien och USA som första nationer på herrsidan sina trupper till OS i Peking.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Amerikanske backen Brian Cooper och de tjeckiska forwardsbröderna Tomas och Hynek Zohorna är Oskarshamnsspelarna som togs ut.

— Det är kul för dem, det är kul för hela Oskarshamn att vi har lyckats göra något med de spelarna och att de tagit ytterligare kliv i sin karriär. Sedan är det jobbigt att bli av med så många. Vi kommer att spela matcher under OS, men vi får se hur många det blir, säger Fröberg.

Olofsson aktuell

Inte förrän om en vecka, nästa fredag, presenteras Tre Kronors trupp och från Oskarshamn är Fredrik Olofsson aktuell. Men Fröberg är irriterad över att beskedet kommer så sent.

— Det är inte bara vi, det tror jag alla i hela SHL är. Det skulle vara en fördel om man visste hur det såg ut när det gäller att lägga spelprogram. Särskilt nu när det har varit covidflyttar, säger han.

Tidigare besked

De spelare som tas ut till OS ansluter till landslaget den 2 februari. SHL kommer att spela vidare under OS, men klubbar som har två målvakter uttagna eller två spelare fler än motståndaren borta på grund av OS kan ansöka om att få sina matcher flyttade.

— Vi får se om vi kommer att spela under OS, kanske kan det bli någon match. Men jag hade velat ha informationen tidigare för planeringens skull, säger Fröberg.

Totalt fem SHL-spelare blev uttagna till OS i går. Frölundas forward Michael Spacek togs ut i Tjeckiens lag och Skellefteås målvakt Strauss Mann i USA.

Däremot sidsteppades SHL:s poängligaledare Ryan Lasch, Frölunda, från USA:s lag.

Herrarnas OS-turnering startar den 9 februari.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
spel-Oddset