Torsdag 26 Maj
Stockholm

Efter bråket – hockeyettans ordförande avgår

Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing avgår. Arkivbild.
Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing avgår. Arkivbild. Foto: TT

Under hösten har hockeyettan skakats av interna konflikter sedan Boden och Karlskrona inte accepterat ligans tv-avtal vilket bland annat ledde till att en del lag bojkottade spel i Boden och i Karlskrona.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Till slut fick majoriteten av klubbarna nog och begärde ett extrainsatt årsmöte för att rösta bort ordföranden Ronnie Glysing som tagit striden mot Boden och Karlskrona.

I stället lämnar han själv.

— Jag har meddelat styrelsen i dag att jag lämnar mitt uppdrag som ordförande i hockeyettan med omedelbar verkan, säger han till TT.

— Anledningen är att jag anser det bäst för hockeyettan och hockeyettans medlemmar då de här negativa skriverierna och personangreppen mot mig inte bara skadar mig som person utan också hockeyettan, alla våra samarbetspartner och svensk ishockey. Det vill inte jag fortsatt medverka till.

Strider på flera fronter

Karlskrona har inte skrivit på något avtal med ligan för den här säsongen. Det har dock Boden. Det har gjort att hockeyettan tagit strid i domstol. Enligt skiljedomen i december ska Boden betala nästan 2 miljoner kronor till hockeyettan.

Striden har även förts på annat håll. Boden har i en dom i Riksidrottsnämnden (Rin) fått rätt att stå utanför ligaorgansationen. Svenska ishockeyförbundet anser dock att Rin inte är behörig att besluta om att ogiltigförklara ett förbunds tävlingsregler. Riksidrottsförbundet anser å sin sida att Rins beslut måste efterlevas.

Hoppas ligan blir starkare

Boden har också anmält hockeyettan till Riksidrottsförbundet för misstankar om korruption. Enligt anmälan anklagar man hockeyettan fär att ja lovat pengar till de lag som vägrat spela mot Boden och Karlskrona.

TT: Har du kunnat gjort något annorlunda under den här tiden?

— Jag känner att ett par medlemsföreningar borde ha sett hockeyettan i ett större perspektiv och då syftar jag i första hand till att man är demokratisk och lojal och solidarisk mot övriga föreningar och inte bara ser kortsiktigt till sitt eget välbefinnande, säger Glysing.

TT: Tror du på en varaktig lösning i och med ordförandebytet?

— Min förhoppning är att det stärker organisationen och att det stärker samarbetet mellan medlemmarna.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt