Torsdag 26 Maj
Stockholm

Kan få ny chans: "Ställt en massa frågor"

Målvakten Sara Grahn kan få en ny chans efter sin coronasjukdom om Damkronorna tar med sig reserver till OS. Arkivbild.
Målvakten Sara Grahn kan få en ny chans efter sin coronasjukdom om Damkronorna tar med sig reserver till OS. Arkivbild. Foto: TT

Landslagschefen Olof Östblom, som jobbar mot Internationella olympiska kommittén (IOK) och internationella ishockeyförbundet med frågan, sade till TT efter beskedet i måndags att förbundet tvekar då reservspelarna inte får bo med laget i OS-byn utan på ett covidsäkrat hotell utanför.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

— Vi har ställt en massa frågor för att kunna ha all fakta på bordet och kunna ta ställning kring alla aspekter. Det var ju ett väldigt sent besked, så jag håller mig cool och väntar på vad det är att ta ställning till, säger Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg.

Reser på torsdag

Damkronorna reser till Peking på torsdag och damernas OS-turnering, som börjar sex dagar före herrarnas, startar den 3 februari.

I förra veckan testade fyra spelare positivt för covid-19 och ersattes i OS-truppen. Det var Luleås stjärnmålvakt Sara Grahn, AIK:s backduo Emmy Alasalmi och Linnea Hedin samt forwardsprofilen Hanna Olsson, HV71.

Om förbundet väljer att skicka de sex reserver som är tillåtna, fem utespelare och en målvakt, kan de fyra få en ny chans om de hinner testa negativt vid fyra tillfällen.

Uppdelad träning

Damkronorna har ett kortare OS-läger i Ängelholm/Jonstorp och efter tre dagar där spelarna hållits åtskilda kunde de på tisdagen träna på is för första gången med halva laget på förmiddagen och den andra halvan på kvällen. Allt för att minska risken för smittspridning.

— Vi fortsätter med noggrannheten hela tiden. Min plan är att vi gör samma sak i morgon, säger Lundberg.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela