AIK kräver korvrättigheter

AIK tvekar om Swedbank Arena – klubben vill ha serveringsrättigheterna.


Företagen bakom planerade Swedbank Arena hoppas givetvis att AIK ska välja att spela på den tilltänkta nationalarenan som ska stå klar ute i Solna 2012. Men AIK tvekar, sedan en tid står det klart att Swedbank Arena inte längre är förstavalet, för något sådant finns inte.

– Vi tittar även på ett samarbete med andra Stockholmsklubbar. Solvallaprojektet är ett alternativ, liksom den planerade arenan i Globenområdet, säger AIK Fotbolls ordförande Lars Rekke till lokaltidningen Mitt i Solna.

AIK vill ha serveringsrättigheterna på sina egna arrangemang, men Arenabolaget har hittills sagt nej till en sådan överenskommelse.

– Det klubbar som vill sälja korv och läsk glömmer är att det kostar väldigt mycket pengar att bygga en arena, säger Solnas kommunalråd Anders Ekegren (fp) till tidningen.

Solna stad är delägare i bolaget till 17 procent. För dem handlar det om att få det hela att gå ihop ekonomiskt.

Samtidigt skriver Mitt i Solna att AIK även har invändningar på den planerade utformningen, med läktare i tre etage och med läktare som inte är tillräckligt branta. Här påpekar Anders Ekegren att ett sätt kan vara att skärma av övre etaget och på så sätt få en intimare känsla, men poängterar att storleken på Swedbank Arena ska vara 50 000 platser.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!