Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wiltonaffären: Malmö FF och Qatar fifflade?

- 07/04/2009, 19:33 -

Malmö FF och Qatar fifflar med Fifas övergångsregler.

Wilton Figueiredos övergång till Malmö FF kom som en överraskning för många. Men redan innan brassen anlänt till klubben avslöjas det att Malmö FF och Qatars fotbollsförbund fifflat med Fifas övergångsregler för att göra övergången möjlig.

Enligt Fotbollskanalen har Qatars fotbollsförbund medvetet valt att inte besvara det svenska fotbollsförbundets krav på att Wiltons speltillstånd ska flyttas till Sverige. På så sätt gör man det möjligt för Wilton att spela en sista match för sin klubb i Qatar den 16 april samtidigt som han blev klar för Malmö innan övergångsfönstret stängde den 31 mars.

Problemet ligger i att Fifas regler säger att ett förbund måste färdigställa ett krav inom en vecka. Nu har det gått mer än en vecka och ännu har inget svar kommit från Qatars fotbollsförbund meddelar Göran Blomgren, gruppledare i licens- och övergångsgruppen på svenska fotbollförbundet till Fotbollskanalen.

Affären verkar vara så välplanerad att det troligtvis har skett i sampråk mellan Malmö FF och Qatars fotbollsförbund. Men då reglerna kring en övergång studeras in i minsta detalj av de flesta klubbar är det inte troligt att parterna inte skulle vara medvetna om regelbrottet.

Vilka följderna blir är ännu oklart.

Skrivet av: