Leonardo är inte orolig för PSG:s dåliga inledning i ligan.
Leonardo är inte orolig för PSG:s dåliga inledning i ligan. - Foto: Luca Bruno/SCANPIX

Leonardo: "Jag är inte orolig"

Paris Saint-Germain har inlett med två oavgjorda matcher i Ligue 1. Inte den starten som laget hade tänkt sig – men sportchefen Leonardo är övertygad om PSG:s storhet.


PARIS. PSG, som skulle köra över allt motstånd, har inte vunnit någon av de två inledande matcherna i Ligue 1. Först 2–2 mot Lorient och sedan 0–0 mot Ajaccio. Och faktum är att det bara är Zlatan Ibrahimovic som har gjort mål för miljadärlaget hittills. Men sportchefen Leonardo är inte orolig.

– Ligan avgörs inte efter dessa två matcher. Den här resan kommer att visa vad vårt lag kommer att bli, och jag inte orolig, säger han enligt L'Equipe.

Den förre storspelaren säger dock att det är självklart att PSG går för vinst i varje match.

– Det här laget går in i varje match för att vinna. Det är viktigt att vinna blir en del av vårt DNA. Det här är ett investeringsprojekt, vi är här för att vinna, inte för skojs skull eller för bilder. Om en PSG-spelare inte är medveten om hur vårt projekt är uppbyggt, kommer han inte bli långvarig. Jag är inte här för att vara älskad av spelarna. Jag jobbar för klubben, säger Leonardo.

På söndag spelar PSG mot Bordeaux men det är fortfarande oklart om lagets anfallsstjärnan Zlatan kan spela matchen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.