Han ler igen. Emir Bajrami har flyttat till Monaco för att hitta tillbaka till spelglädjen.
Han ler igen. Emir Bajrami har flyttat till Monaco för att hitta tillbaka till spelglädjen. - Foto: Andreas Hillergren/Scanpix

"Jag var tvungen att hitta tillbaka till glädjen"

Emir Bajrami börjar om. Nytt land, ny liga, ny klubb. I Monaco hoppas han på att få spela vecka ut och vecka in och hitta tillbaka till spelglädjen.


MONACOEmir Bajrami fick sparsamt med speltid i Twente och såg inget annat val än att röra på sig. Valet föll på den forna storklubben Monaco, som numera huserar i Ligue 2, den franska andraligan. Men med en ny, rysk ägare i ryggen siktar klubben på att ta sig tillbaka till den franska fotbollens finrum. 

- I år ska vi bara upp. Det finns inget annat för oss, klubben och den nya ryssen. Han kom in i omklädningsrummet precis innan vi skulle gå ut till premiären och sa att alla förväntar sig att ni ska gå upp och jag med. Det var inget lycka till, säger Bajrami till Fotbollskanalen.

Monaco, med sju ligatitlar och en andraplats i Champions League 2004 som finaste priser, blir en nystart för Bajrami som inte trivdes under sin sista tid i Twente.

- Jag var tvungen att hitta tillbaka till glädjen. Jag hade ett halvår där jag knappt fick spela någonting och det spelade ingen roll vad jag gjorde på träningarna och i matcher där jag fick hoppa in. Jag kände att jag var tvungen att hitta tillbaka till att spela vecka ut och vecka in. Får jag komma i gång sakta med säkert tror jag det blir riktigt bra i Monaco.

Den franska andraligan beskriver han som fysisk och tuff men sämre än den holländska rent fotbollsmässigt.

- Den är bättre än jag trodde, riktigt tuff och fysisk men fotbollsmässigt finns det mer att hämta. Fotbollsmässigt är holländska ligan bättre.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.