Zlatan Ibrahimovic är glad över att vara i Paris och han tycker om att PSG vågar drömma stort.
1 av 3
Zlatan Ibrahimovic är glad över att vara i Paris och han tycker om att PSG vågar drömma stort. - Foto: Jacques Brinon/AP
Den snart 31-årige svensken presenterades storstilat för fansen utanför Eiffeltornet den 18 juli.
2 av 3
Den snart 31-årige svensken presenterades storstilat för fansen utanför Eiffeltornet den 18 juli. - Foto: Jacques Brinon/AP
För att PSG ska leva upp till förväntningarna så måste fansen få se mer av det här. Zlatan och Mathieu Bodmer firar ett mål i träningsmatchen mot D.C United.
3 av 3
För att PSG ska leva upp till förväntningarna så måste fansen få se mer av det här. Zlatan och Mathieu Bodmer firar ett mål i träningsmatchen mot D.C United. - Foto: Nick Wass/AP

"Jag tror att tiden är inne"

Zlatan Ibrahimovic har trots PSG:s resultat inlett säsongen starkt. Svensken har gjort samtliga av lagets mål. I nästa vecka inleds nästa fas i projektet PSG, då tar miljardklubben fart mot den stora drömmen, Champions league.


PARIS. Zlatan Ibrahimovic och hans PSG går in i Champions League nästa vecka. För PSG är det första gången de är med på nio år, för Zlatan är det ett nytt steg med en ny klubb för att slutligen vinna "den där jävla champions" som han längtar så efter.

– Jag hade inte flyttat hit om jag inte trodde på att PSG kan vinna Champions league. Det är sant att jag aldrig har vunnit den men jag är inte desperat. Man vinner troféer tillsammans med stora spelare, jag är med stora spelare nu, säger Zlatan i en intervju med Uefa.com.

Zlatan har gjort samtliga av PSG:s mål den här säsongen och han tycker att han börjar komma in bra i klubben. Det han gillar med den satsningen som PSG gör är det det är en klubb som tillåter sig att drömma.

– Klubben har signat storspelare, de vill vinna titlar och de har en dröm om att göra det och det vill jag vara en del av.

"Framtiden är här"

I Sverige var det många som ansåg att PSG är ett steg i fel riktning för Zlatan. Franska ligan har legat efter italienska ligan under många års tid och PSG har inte vunnit ligan sedan säsongen 1993-1994. Zlatan säger att han hoppas på att den storsatsning, som den som sker i PSG just nu, kommer att röra om ordningen i Frankrike såväl som Europa.

– Franska ligan kommer att bli allt mer attraktiv. Framtiden är här och det är därför jag kom till Paris, säger svensken.

Försökte värva Zlatan

PSG:s tränare Carlo Ancelotti försökte värva Zlatan redan 2006. Då spelade Zlatan i Inter och Ancelotti var tränare i Chelsea. Ancelotti gjorde nya försök att värva svensken 2010 men då var det långt ifrån att bli en affär.

– Äntligen så jobbar vi tillsammans. Han övertygade mig om vilket fantastiskt tillfälle det här var, och allt det han sa då är det som händer nu, säger Zlatan om sin nya tränare.

PSG:s inledning har inte blivit vad klubben hoppades på, fansen är otåliga och vill se laget leverera direkt. Till alla fansen har Zlatan en sak att säga:

– Tro på laget. De har väntat länge på att laget ska vinna något. Jag tror att tiden är inne. Det här är stunden.

PSG
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

2 timmar sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.