Svensken leder nu skytteligan med sina 20 mål.
Svensken leder nu skytteligan med sina 20 mål. - Foto: Ap / Michel Spingler / Scanpix

Zlatan nätade och assisterade för PSG

Det skulle bara dröja fyra minuter innan PSG satte matchens första mål. Zlatan Ibrahimovic stod för matchens andra genom ett nickmål.

I dagarna meddelades det att David Beckham skrivit på för Paris Saint-Germain. Engelsmannen fanns däremot inte på plan när PSG ställdes mot hemmalaget Toulouse på fredagskvällen. Men det var Zlatan Ibrahimovic.

Svensken var också inbladad i matchens första mål. Han lirade nämligen fram till Lavezzi på kanten, som i sin tur skickade in ett inlägg mot bortre stolpen. Där fanns Javier Pastore som dunkade in ett volleyskott med vänsterfoten. 1-0-målet gjordes i den 4:e matchminuten.

PSG fortsatte att skapa chanser och snart var det dags för svensken igen. Efter ett inlägg av Lucas nickar Zlatan galant in bollen och det står 2-0 till bortalaget efter 32 spelade minuter.

Därmed leder Zlatan den franska skytteligan med sina 20 mål.

Toulouse-spelare utvisad

Bara två minuter efter Zlatans mål utvisades hemmalagets Mbengue efter att han fått sitt andra gula kort för matchen.

Toulouse tvingades därför spela resten av matchen med en man kort, vilket märktes i andra halvlek när PSG fortsatte att dominera.

Mamadou Sakho nickade in 3-0, återigen assist från Lucas Morra, i matchens 70:e minut. Två minuter därefter spelade Zlatan fram van der Wiel som satte matchens sista mål. 4-0 blev slutresultatet.

PSG
/
/

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.