Kan Zlatan vara på väg tillbaka till Juventus?
1 av 3
Kan Zlatan vara på väg tillbaka till Juventus? - Foto: ap/SCANPIX
Supersvensken vann scudetton båda säsongerna han spelade i Juve.
2 av 3
Supersvensken vann scudetton båda säsongerna han spelade i Juve. - Foto: ap/SCANPIX
Frågan är om PSG vill släppa Zlatan och om han själv ens vill gå tillbaka till den gamla damen?
3 av 3
Frågan är om PSG vill släppa Zlatan och om han själv ens vill gå tillbaka till den gamla damen? - Foto: Ap/SCANPIX

Juves jakt: Vill ha Zlatan

Zlatan kan göra comeback i Juventus. Det uppger Gazzetta dello Sport under fredagen.


Zlatans facit i Juve

Zlatan kom till Juventus 2004 och lämnade 2006. Under den tiden gjorde han 23 mål på 70 matcher och vann den italienska ligan båda åren (även Juventus har blivit fråntagna de titlarna efter Calciopoli). 

TURIN. Juventus har gjort en fantastisk fotbollsresa under 2000-talet. De vann den italienska ligan 2002, 2003 och 2005 och 2006 med Zlatan Ibrahimovic i laget. Men 2006 uppdagades Calciopoli där Juventus tvångsdegraderades till Serie B efter att presidenten Luciano Moggi mutat både domare och motståndarlag. 

Då lämnade Zlatan den sjunkande båten. Nu är Juventus överlägsna serieledare i Serie A och har tagit sig till kvartsfinal i Champions League – då vill den gamla damen värva tillbaka Paris Saint-Germains Zlatan.

"Ibra har en väldigt hög lön"

Enligt uppgifter till Gazzetta dello Sport, som Aftonbladet har fått tagit del av, är Zlatan överst på den önskelista av anfallare de vill förstärka laget med.

– Juves ledning funderar på hur man ska lösa den ekonomiska biten. Ibra har en väldigt hög lön i PSG. Men om man få köpa honom till ett bra pris, just för att fransmännen då slipper hans lön och problemen kring skatten, då kan det jämna ut sig, säger en källa i Turin enligt Aftonbladet.

Eftersom Zlatan har hunnit bli 31 år gammal är han billigare än exempelvis Wayne Rooney som bara är 27 år. Sedan får man inte glömma vilken status supersvensken har i Italien.

"I Italien är han en gud"

– Ibra har erfarenheten och enormt kvalitet och är bara 31 år och hur stark som helst. Och i Italien är han en gud, säger källan enligt Aftonbladet.

Ett problem är att fansen i Turin inte har glömt att Zlatan lämnade Juventus under den tuffa tiden – men chefen för Gazzetta dello Sport Juventus-sektion tror att han blir förlåten om han återvänder.

– De bryr sig bara om att vinna och Ibrahimovic är en vinnare. Fansen? Det är samma sak för dem. Det tar två dagar, sen har de förlåtit allt och är bara överlyckliga över att ha honom tillbaka, säger han till Aftonbladet


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.