Lyon firade vinsten stort. Segermålet kom i den 90:e minuten.
Lyon firade vinsten stort. Segermålet kom i den 90:e minuten. - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Nu jagar Lyon ligatiteln. Avståndet till PSG är åtta poäng.
Nu jagar Lyon ligatiteln. Avståndet till PSG är åtta poäng. - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN

Lyon tände hoppet - nätade i slutminuterna

Hoppfullt. Lyon skulle haft det tufft att ta hem ligan om de inte skulle vunnit mot Montpellier. Lyckligtvis lyckades man avgöra i slutminuterna.

Montpellier HSC - Lyon (1–2)

Målen: 0–1 Lisandro Lopez (41), 1–1 Younes Belhanda (66), 1–2 Clement Grenier (90)

Varningar: Lyon; M. Gonalons (71), C. Grenier (78), B. Koné (78)

Matchens första mål kom efter cirka trettio minuters spel, då Lyons Lisandro Lopez lyckades nicka in ett inlägg av Yoann Gourcuff

Därefter försökte hemmalaget hitta en öppning. Och det lyckades man med.

Cirka fem minuter innan halvtid kunde nämligen Younes Belhanda pricka det nedre hörnet och det stod 1–1.

Avgjorde i slutminuten

Oavgjort såg ut att bli slutresultatet. Men icke sa nicke - i den 90:e minuten kom segermålet av Clement Grenier.

Fredagens vinst innebär att avståndet mellan Lyon och ligaledaren, PSG, numera är åtta poäng. Fem matcher återstår att spela.

Footreview

/
/

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.