Hemglass vd om debatten kring deras melodi och att den till och med har räddat en pojke.
1 av 3
Hemglass vd om debatten kring deras melodi och att den till och med har räddat en pojke. - Foto: Scanpix/Youtube
70-åringen som är känd för sitt engagemang i Malmö Redhawks.
2 av 3
70-åringen som är känd för sitt engagemang i Malmö Redhawks. - Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån
Nilsson är inte ensam om att störa sig på hemglassbilens melodi.
3 av 3
Nilsson är inte ensam om att störa sig på hemglassbilens melodi. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Hemglass försvar: "Inte vår mening att utöva terror"

Hockeypampen Percy Nilssons, 70, misstänkta glassbilskupp tidigare i veckan har skapat stora rubriker. Nu försvarar Hemglass vd Mikael Sahlsten signaturmelodi – och ber samtidigt om ursäkt om folk stör sig.


Stört sig tidigare

Percy Nilsson verkar inte vara särskilt förtjust i hemglassbilen. Han har flera tidigare klagat hos företaget för melodin som har spelats utanför hans hem vilket resulterade i att de specialbehandlade honom och undvek att spela trudelutten.

– För en månad sedan hotade han oss när vi körde där han bor. Han tycker inte om vår melodi. Sedan dess har vi slutat spela melodin på hans gata. Vi brukar i stället stanna bilen och knacka hos hans grannar som brukar köpa glass. Så vi har tagit hänsyn till honom, säger Sebastian Persson, franchisetagare för Hemglass i Skåne till Kvällsposten.

Det var i måndags som Malmö Redhawks före detta ordförande Percy Nilsson misstänks ha borrat hål i ett däck på en Hemglassbil. Nilsson stör sig mycket på den välkända reklammelodin och ska, enligt den 19-åriga föraren Alizia Holm, ha skrikit åt henne och använt en borr för att göra hål i ena däcket.

– Jag var livrädd, sa hon till Kvällsposten strax efter attacken.

Nilsson å andra sidan hävdar att Alizia Holm inte talar sanning.

– Jag hade borrmaskinen i handen men när hon säger att jag använde den mot bildäcket ljuger hon, sa han till Aftonbladet.

"Inte vår mening att utöva terror"

Nu ger sig Hemglass vd Mikael Sahlsten in i debatten om hemglassbilens klassiska trudelutt.

– Det är inte vår mening att utöva terror, säger han till Kvällsposten.

Sahlsten vill inte "kommentera det specifika fallet" men säger att det är väldigt sällan som några kunder är arga och tar saken i egna händer på grund av signaturmelodin. 

– Jag vågar till och med säga aldrig. Och när vi får önskemål är det trevliga människor som på ett trevligt sätt ber oss att sänka signalen.

"En riktig solskenshistoria"

Han berättar också att Hemglass inte har en tanke på att sluta använda melodin eftersom den är så vedertagen och ett känt varumärke för företaget. Han påpekar också att den till och med kan ha räddat livet på en pojke som hade gått vilse mitt i natten i skogen. Då bad polisen Hemglass om hjälp och med hjälp av melodin, som har funnits sedan 70-talet, kunde de hitta den borttappade pojken.

– Och då kom han fram. En riktig solskenshistoria, säger han till Kvällsposten

Baltimore Ravens glädje

Det är inte bara små pojkar som blir glada av glassbilen. Även de vuxna och betydligt större grabbarna i NFL-laget Baltimore Ravens hoppar av glädje när de får höra glassbilen komma.


För att se Baltimore Ravens glädje över glassbilen på årets träningsläger kan du klicka här

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!