Gäsp Zlatan.
1 av 5
Gäsp Zlatan. - Foto: BILDBYRN / DANIEL STILLER
I sömnen tjänar Zlatan 69,3 miljoner kronor.
2 av 5
I sömnen tjänar Zlatan 69,3 miljoner kronor. - Foto: BILDBYRN / Icon Sport
Det skulle betala 231 sjuksköterskors årslöner.
3 av 5
Det skulle betala 231 sjuksköterskors årslöner. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Eller 277 frisörers årslön.
4 av 5
Eller 277 frisörers årslön. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Dock "bara" tre och en halv årslön till Per Morberg.
5 av 5
Dock "bara" tre och en halv årslön till Per Morberg. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Så mycket tjänar Zlatan – när han sover

Man kanske skulle ha blivit fotbollsstjärna?


Sovit gott i natt? Det gjorde Zlatan Ibrahimovic med. Enligt France Footballs uppgifter drar fotbollsstjärnan in 208 miljoner kronor per år i lön av Paris Saint-Germain och sponsoravtal.

Om vi antar att Zlatan sover åtta timmar per natt betyder det att han tjänar drygt 69,3 miljoner i sömnen per år. En enorm summa pengar.

Kan betala 231 sjuksköterskors löner

Faktum är att 33-åringen skulle kunna betala 231 sjuksköterskors årslöner för sin "sovlön". Eller varför inte 277 frisörer i Sverige?

Zlatan skulle dock bara kunna stå för tre och en halv årslön till programledaren Per Morberg som tjänade 17,5 miljoner kronor 2013.

Alla summor i artikeln räknas i bruttolön. Med andra ord räknas inte några skatter med. Lönerna är räknade på medellöner i Sverige. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.