Torsdag 13 Maj
Stockholm

Malmö hopplöst impotent

Mållöst en seger för Örebro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Malmö FF:s stora hemmapublik på Swedbank Stadion skrek och hoppade förgäves. Örebros starka defensiv höll sig matchen igenom. 0-0 ger dock inte alls en rättvis bild av matchen.

Malmö FF visade upp allt de har att erbjuda i anfallsväg. Molins, Figueiredo, Ricardinho, Harbuzi, Daniel Andersson och Daniel Larsson. Alla sprang de. Alla spelade snyggt och smart. Men ingen gjorde mål.

Örebro försvarade sig med den äran: mot slutet hade de en backlinje på åtta personer. Man visade offervilja och försvarade sig stabilt.

Efter att Örebro chockstartat ägde Malmö bollen och spelet mesta tiden. Örebros chanser kom på kontringar och var inte oävna. Framför allt i första halvlek pendlade det fram och tillbaka och båda lagen visade hunger och vilja. Kampen blev stundtals hård, många frisparkar och heta känslor.

Det går att räkna upp en rad möjligheter till mål för Malmö, men faktum kvarstår. Gång på gång gjorde de allt rätt utan att få in bollen. Man forcerade den massiva muren av örebrospelare men fick inte den utdelning som man gjort sig förtjänt av. Beröm ska så klart ges till Örebro som slet hela matchen igenom. Poängen är deras vinst.

De ljusblå malmötröjorna färgades mörka av svett. Domaren blåste i pipan. Publiken buade. Vad fattas Malmö?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela