Malmö hopplöst impotent

Mållöst en seger för Örebro.


Malmö FF:s stora hemmapublik på Swedbank Stadion skrek och hoppade förgäves. Örebros starka defensiv höll sig matchen igenom. 0-0 ger dock inte alls en rättvis bild av matchen.

Malmö FF visade upp allt de har att erbjuda i anfallsväg. Molins, Figueiredo, Ricardinho, Harbuzi, Daniel Andersson och Daniel Larsson. Alla sprang de. Alla spelade snyggt och smart. Men ingen gjorde mål.

Örebro försvarade sig med den äran: mot slutet hade de en backlinje på åtta personer. Man visade offervilja och försvarade sig stabilt.

Efter att Örebro chockstartat ägde Malmö bollen och spelet mesta tiden. Örebros chanser kom på kontringar och var inte oävna. Framför allt i första halvlek pendlade det fram och tillbaka och båda lagen visade hunger och vilja. Kampen blev stundtals hård, många frisparkar och heta känslor.

Det går att räkna upp en rad möjligheter till mål för Malmö, men faktum kvarstår. Gång på gång gjorde de allt rätt utan att få in bollen. Man forcerade den massiva muren av örebrospelare men fick inte den utdelning som man gjort sig förtjänt av. Beröm ska så klart ges till Örebro som slet hela matchen igenom. Poängen är deras vinst.

De ljusblå malmötröjorna färgades mörka av svett. Domaren blåste i pipan. Publiken buade. Vad fattas Malmö?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.