Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5715
reaktioner idag

Grässkandalen - Dif anmälda till SvFF

Djurgården har blivit anmälda till SvFF:s discplinnämnd på grund av hur de klippte sin gräsmatta.

Det återstår fortfarande att se vad straffet blir, om det överhuvudtaget blir något sådant.

Djurgården blev anmälda till SvFF:s disciplinnämnd för hur de valde att klippa gräsmattan.

STOCKHOLM. Djurgårdens IF har återigen blivit anmälda till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. Men den här gången handlar det varken om bråkande supportrar eller hånfulla nidramsor.

Dif ska helt sonika blivit anmälda för hur de valde att klippa gräset på Stockholms Stadion. I stället för de raka streck som föreskrifterna säger, klippte de i stället gräsmattan i cirklar inför matchen mot Elfsborg den 26 maj.

– Det stämmer att vi blivit anmälda för att vi valde att klippa gräset i cirklar och inte i raka linjer, bekräftar Mats Jonsson, ansvarig för Djurgårdens evenemang, för Nyheter24 och fortsätter:

– Men jag har aldrig under min tid i Djurgården sett matchdelegaterna eller linjedomarna gå och mäta exakt hur långa strecken är.

Enligt föreskrifter från SvFF ska planerna klippas med fem meter långa, raka streck. Allt för att underlätta för de assisterande domarna.

– Jag har skickat in en fråga om hur ofta de mäter de här strecken, men jag har fortfarande inte fått något svar, avslutar Jonsson för Nyheter24.

Mer:

Oremo fansens hopp - då är det kris på allvar i Dif