Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Från kris till cup-final – Djurgården återigen ett vinnande lag

- 01/05/2013, 14:31 -
Andreas Johansson jublar efter att Dif tagit sig vidare till final.
1 av 2

Andreas Johansson jublar efter att Dif tagit sig vidare till final.

© Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån

Erton Fejzullahu missar straff.
2 av 2

Erton Fejzullahu missar straff.

© Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Krisen i klubben var total men en vinst gör en väldigt stor skillnad – Djurgården slog Örgryte med 1–0 och är klara för final i Svenska cupen.

STOCKHOLM. Ett pressat Djurgården gästades av ett Örgryte med allt att vinna. Hemvändande Andreas Johansson blev hjälte med matchens enda mål på hörna.

I en trevande första halvlek skapade inte något av lagen några jätte-chanser och matchen förblev öppen. Djurgården hotade med ett snabbt spel längs marken men lyckades inte riktigt med de sista insticken. Örgryte hotade i luften och med snabba omställningar.

Erton missade straff 

Erton Fejzullahu hade inte sin bästa match. Stjärnan kom till Djurgården i somras och den landslagsmeriterade anfallaren har stora förväntningar på sig. Anfallaren fick förtroende från elva meter när matchens lirare Amadou Jawo föll i straffområdet.

Fejzullahu missade straffen med ett mycket lamt skott och Peter Abrahamsson i Öis-målet chansade rätt och kunde lätt rädda sitt lag. Erton Fejzullahu fortsätter därmed att jaga formen – och sitt första mål.

Mardrömmen fortsatte sedan för stjärnan när han blev utburen på bår med höftsmärtor. Godsway Donyoh ersatte storstjärnan och med Erton borta kom Djurgårdens spel.

Dif tog över

Andreas Johansson nickar in hörnan efter en markeringsmiss och målet kom att bli avgörande. Djurgården tar över helt efter målet och skapar en enorm press. Laget skapar mer under andra halvlek än de skapat under hela säsongen.

Örgryte lyckas i matchens sista tio minuter skapa en viss dramatik med många höjdbollar men Djurgården står pall för trycket. Laget kvalificerar sig därmed till final där Göteborg väntar efter en 4–1-vinst mot Öster.

Vinsten innebär också andrum för laget som den senaste tiden upplevt en oerhörd kris med avhopp, hot och en jumboplacering i allsvenskan.