Debutmatchen i Manchester United för Robin van Persie slutade i fiasko.
Debutmatchen i Manchester United för Robin van Persie slutade i fiasko. - Foto: SCANPIX
29-åringen fick börja på bänken och kunde aldrig göra något åt Evertons 1–0-ledning när han kom in i den 68:e minuten. - Foto: SCANPIX
Matchens man var  i stället Marouane Fellaini som låg bakom allt i Evertons offensiv och gjorde matchens enda mål.
Matchens man var i stället Marouane Fellaini som låg bakom allt i Evertons offensiv och gjorde matchens enda mål. - Foto: SCANPIX
Belgaren var lysande i en mycket sevärd match.
Belgaren var lysande i en mycket sevärd match. - Foto: Jason Cairnduff/SCANPIX

Inbytt van Persie förlorade i debuten

I ett filmmanus hade Robin van Persie fått avgöra i sin debutmatch för Manchester United. Men Everton och Marouane Fellaini ville annat och stal rubrikerna.

Everton–Manchester United 1–0 (0–0)

Målen: 1–0 (57) Marouane Fellaini.

LIVERPOOL. Förra veckan stod Manchester United för sommarens värvning när det köpte Robin van Persie. Inför Manchester Uniteds premiärmatch i Premier League hade de flesta United-supportrarna hoppats på omedelbar en målsuccé för holländaren. Men 29-åringen fick inte ens chansen från start. Och när han väl blev inbytt i den 68:e minuten låg United under med 0–1 borta mot Everton

Van Persie såg matchotränad ut och lyckades aldrig vaska fram någon rejäl målchans för förra årets ligatvåa. Everton vann matchen med 1–0 och matchens spelare var i stället klädd i blått.

Belgaren Marouane Fellaini var lysande på det offensiva mittfältet för Everton och fick välförtjänt också avgöra matchen.

Sin vana trogen var det naturligtvis också 24-åringens fluffiga huvud som som låg bakom matchens enda mål. Fellaini kom högst på en hörna i den 57:e minuten och nickade in segerbollen bakom den annars suveräne David De Gea i Uniteds mål.

24-åringen stod för sin livs match i premiären och skapade ständigt oroligheter för United försvarare. I den första halvleken sprang sig Fellaini fri på vänsterkanten men avslutet tog i stolpen. Strax det egna avgörande målet serverade han – med huvudet så klart – Leon Osman som klockrent drog upp halvvolleyn i ribban.

Men vad gjorde det? 24-åringen avgjorde matchen och Everton stod för en mycket imponerande insats mot giganterna Manchester United.